Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pamuk Açma

Pamuk Açma
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pamuk-acma.jpg

Pamuk Açma Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Pamuk Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kabın içinde ılık su ile ılık sütü karıştırıyoruz.
  2. Çabucak akabinde yumurtayı, yumurta akını, kuru mayayı da ekliyoruz.
  3. Güzelce yoğuruyoruz.
  4. Sıvı yağı, tuzu şekeri ve aldığı kadar unu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
  5. Oda sıcaklığına nazaran 20 dk. Hamurumuzu dinlendiriyoruz.
  6. Hamur hazır olduğunda istediğimiz formu veriyoruz.
  7. Üzerine bir yumurta sarısı ekleyerek fırına veriyoruz.
  8. 180 derecede 30 dk. Pişiriyoruz (fırına nazaran değişir).
Herkese afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt