Pamuk Açma Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 1 yumurta akı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Pamuk Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içinde ılık su ile ılık sütü karıştırıyoruz.
- Çabucak akabinde yumurtayı, yumurta akını, kuru mayayı da ekliyoruz.
- Güzelce yoğuruyoruz.
- Sıvı yağı, tuzu şekeri ve aldığı kadar unu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
- Oda sıcaklığına nazaran 20 dk. Hamurumuzu dinlendiriyoruz.
- Hamur hazır olduğunda istediğimiz formu veriyoruz.
- Üzerine bir yumurta sarısı ekleyerek fırına veriyoruz.
- 180 derecede 30 dk. Pişiriyoruz (fırına nazaran değişir).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.