iltasyazilim
FD Üye
Padişah Yastığı Tarifi İçin Malzemeler Keki için;
*4 Adet Yumurta
*1, 5 Su bardağı Un
*Yarım su bardağı şeker
*2 Paket Kabartma tozu
*1 Paket vanilya
Şerbeti için;
*2 Su bardağı şeker
*2*Su bardağı su
Kreması için;
*1 Paket Kremşanti
*1 Su bardağı Süt
Padişah Yastığı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatalım Kaynara geldikten sonra 5 dk kaynaması yeterli Şerbeti soğumaya bırakıp pandispanya için malzemelerimizi hazırlayalım Öncelikle yarım su bardağı şeker ile 4 yumurtayı iyice çırpalım çırpma arasında yarım çay bardağı sıcak su ekleyelim yanlız çok iyi çırpılmazsa yumurta kokusu oldukça ağır gelir Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip çırpalım ve yağladığımız yuvarlak fırın kabına harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece de yarım saat pişirelim Pandispanya pişerken krem şantiyi de hazırlayalım, bir paket toz krem şantiyi karıştırma kabına dökelim üzerine de bir bardak soğuk süt döküp iyice çırpalım ve buz dolabına kaldıralım Pandispanyayı fırından çıkarıp soğuduktan sonra tam ortadan ikiye bölelim ilk yarısına şerbetin yarısını dökelim üzerine krem şantiyi yayalım diğer yarısına da önce kalan şerbeti döküp ardından krem şantinin üzerine kapatalım ve buzdolabında şerbetini çekene kadar bekletelim servis ederken de üzerini istediğiniz gibi süsleyiniz Afiyet olsun
(Tarif Yasemin Atalar sayfasından alınmıştır kendisine teşekkür ederim ellerine sağlık)
*4 Adet Yumurta
*1, 5 Su bardağı Un
*Yarım su bardağı şeker
*2 Paket Kabartma tozu
*1 Paket vanilya
Şerbeti için;
*2 Su bardağı şeker
*2*Su bardağı su
Kreması için;
*1 Paket Kremşanti
*1 Su bardağı Süt
Padişah Yastığı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatalım Kaynara geldikten sonra 5 dk kaynaması yeterli Şerbeti soğumaya bırakıp pandispanya için malzemelerimizi hazırlayalım Öncelikle yarım su bardağı şeker ile 4 yumurtayı iyice çırpalım çırpma arasında yarım çay bardağı sıcak su ekleyelim yanlız çok iyi çırpılmazsa yumurta kokusu oldukça ağır gelir Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilya da ekleyip çırpalım ve yağladığımız yuvarlak fırın kabına harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece de yarım saat pişirelim Pandispanya pişerken krem şantiyi de hazırlayalım, bir paket toz krem şantiyi karıştırma kabına dökelim üzerine de bir bardak soğuk süt döküp iyice çırpalım ve buz dolabına kaldıralım Pandispanyayı fırından çıkarıp soğuduktan sonra tam ortadan ikiye bölelim ilk yarısına şerbetin yarısını dökelim üzerine krem şantiyi yayalım diğer yarısına da önce kalan şerbeti döküp ardından krem şantinin üzerine kapatalım ve buzdolabında şerbetini çekene kadar bekletelim servis ederken de üzerini istediğiniz gibi süsleyiniz Afiyet olsun
(Tarif Yasemin Atalar sayfasından alınmıştır kendisine teşekkür ederim ellerine sağlık)