Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paçanga Böreği

Paçanga Böreği
0
34

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet orta uzunluk patates ( rendelenmiş)
  • 5-6 dilim pastırma (pastırma yerine tavuk göğsüde tercih edilebilir)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • 1 çay bardağı süt
  • Galete unu

Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavamıza biraz yağ dökelim sonra biberleri pastırmayı ve rendelenmiş patatesleri ekleyip kavuralım
  2. Kavurduktan sonra baharatları ekleyip pişirelim.
  3. Pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
  4. İç harcını soğuduktan sonra yufkaların içine yerleştirin saralım üçgen formda sarılacaktır.
  5. Sarıp süte büsbütün batıralım ve galeta ununa bulayıp tepsimize dizelim ( şayet vaktiniz varsa bir saat boyunca buzdolabına koyarsak daha çok çıtır çıtır oluyor)
  6. Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca pişirelim.
Not=) pastırma yerine küçük küçük doğranmış tavuk göğsünü de koyabilirsiniz iç harcımızı isteğe nazaran değiştirebilirsiniz.

Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt