Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 paket üçgen yufka
- ️1 adet soğan
- ️4 adet çarliston biberi
- ️2 adet sivri kırmızı biber
- ️2 büyük soyulmuş domates
- ️Rendelenmiş peynir
- ️Yaklaşık 10-12 dilim pastırma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yarım bardak suyu karışımı (yufkamızı yapıştırmak için)
Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı ve yeşil biberleri,soğanı doğrayıp sıvı yağ ile tavada kızartın.
- Doğranmış domatesleri ekleyin ve tuzla tatlandırın.
- Kızarttıktan sonra bir kaseye koyun.
- Bir üçgen yufka alın ve yağ su karışımı ile yağlayın.
- Üzerine ikinci hamur katmanını yapıştırın ve domates biber kavurması ile kaplayın.
- Pastırma ve peynir ekleyin.
- Önce kenarlarını katlayın, sonra yavaşça yuvarlayın ve hamurun ucunu sıvı yağ ile yağlayıp birbirine yapıştırın.
- Yuvarlanmış yufkalarımızı bir tavada kızarana kadar kızartın.