
Paçanga Böreği Tanımı İçin Materyaller
- Gereçler
- 3 adet taze böreklik yufka
- 200 gram pastırma
- 200gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yumurta
- galeta unu
Paçanga Böreği Tanımı Yapılışı
- Pastırmaları ve zerzevatları ince bir halde doğruyoruz ve bir tavaya alıyoruz. Yağ ekleyip 3-4 dk soteliyoruz.
- Yufkalarımızı üçgen formda kesiyoruz.
- Bir yemek kaşığı harcımızdan bir yemek kaşığı da kaşar peyniri koyup yufkaların uç kısmını içe alarak rulo formunda sarıyoruz.
- Böreğimizi evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.