iltasyazilim
FD Üye
Paçanga Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet yufka
*5 adet büyük boy kuru soğan
*6 adet büyük boy kırmızı biber
*810 adet çarliston biber
*2 yemek kaşığı salça
*Pastırma (ekonomik pastırma da kullanılabilir)
*Kaşar peyniri rendesi
*Tuz
*Yumurta beyazı
Kızartmak için :
*Sıvıyağ
Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Paçanga böreğini geç fark ettim ama daha sonra müptelası olduğum bir börek oldu Özellikle iç harcındaki malzemelerin birbirine uyumu çok beğenildi Ek olarak iç harcına mantar da ekleyebilirsiniz Sıcak sıcak böreğin soğuk ayranla birbirini tamamlaması iftar sofralarınıza lezzet katacağını düşünüyorum Öncelikle iç harcını hazırlayın İnce ve eşit şekilde sebzeleri doğrayın Sıvıyağda doğranmış soğanları karamelize olana kadar soteleyin Biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin En son salçayı da ekleyin, sebzeler suyunu çekene kadar kavurun Ocaktan alıp soğumaya bırakın Yufkaları büyüklüklerine göre 6 ya da 8’e ayırın Üçgen şeklinde yufkalar hazırlayın Sarma işlemine geçersek, yufkanın geniş kısmına sırasıyla önce dilim pastırma, üzerine biraz kaşar rendesi, 1 yemek kaşığı iç harç (biraz yayın), tekrar kaşar rendesi ve son olarak tekrar dilim pastırmayı koyun Yanlardan kapatın, sivri uca doğru yavaş ve düzgün bir şekilde rulo yapın Açılmaması için kalan yufka ucunu yumurta akına batırın ve sarın Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın Bol kızgın yağda çok karıştırmadan arada çevirerek pişirin Afiyet olsun NOT : Sarılan börekleri buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarın ve pişirin
*34 adet yufka
*5 adet büyük boy kuru soğan
*6 adet büyük boy kırmızı biber
*810 adet çarliston biber
*2 yemek kaşığı salça
*Pastırma (ekonomik pastırma da kullanılabilir)
*Kaşar peyniri rendesi
*Tuz
*Yumurta beyazı
Kızartmak için :
*Sıvıyağ
Paçanga Böreği Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Paçanga böreğini geç fark ettim ama daha sonra müptelası olduğum bir börek oldu Özellikle iç harcındaki malzemelerin birbirine uyumu çok beğenildi Ek olarak iç harcına mantar da ekleyebilirsiniz Sıcak sıcak böreğin soğuk ayranla birbirini tamamlaması iftar sofralarınıza lezzet katacağını düşünüyorum Öncelikle iç harcını hazırlayın İnce ve eşit şekilde sebzeleri doğrayın Sıvıyağda doğranmış soğanları karamelize olana kadar soteleyin Biberleri de ekleyip sotelemeye devam edin En son salçayı da ekleyin, sebzeler suyunu çekene kadar kavurun Ocaktan alıp soğumaya bırakın Yufkaları büyüklüklerine göre 6 ya da 8’e ayırın Üçgen şeklinde yufkalar hazırlayın Sarma işlemine geçersek, yufkanın geniş kısmına sırasıyla önce dilim pastırma, üzerine biraz kaşar rendesi, 1 yemek kaşığı iç harç (biraz yayın), tekrar kaşar rendesi ve son olarak tekrar dilim pastırmayı koyun Yanlardan kapatın, sivri uca doğru yavaş ve düzgün bir şekilde rulo yapın Açılmaması için kalan yufka ucunu yumurta akına batırın ve sarın Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın Bol kızgın yağda çok karıştırmadan arada çevirerek pişirin Afiyet olsun NOT : Sarılan börekleri buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarın ve pişirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.