iltasyazilim
FD Üye
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır İçin Malzemeler
*250 gr Pastırma ( çemensiz)
*5 adet günlük yufka
*2 orta boy domates
*3 adet sivri biber
*1 adet kırmızı kapya biberi (varsa)
*200 gr kaşar
Üstü İçin:
*Galeta unu
*2 adet yumurta
*Kızartmak için sıvı yağ
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır Yapılışı Öncelikle yufkalarımızı dört eşit parçaya bölelim, domateslerin kabuklarını soyalım ve içinin sulu ve çekirdekli yerlerini temizleyelim, domatesleri küçük küpler halinde doğrayalım, biberleri de aynı şekilde tohumlarından ayırıp minik minik doğrayalım, kaşarımızı da rendeledikten sonra bir kaba hepsini alalım ve üzerine pastırmaları elimizle parçalayarak ekleyelim
Ve bunları kaşık ile iyice harmanlayalım pastırma tuzludur ama siz isteğinize göre tuz ilave edebilirsiniz
Harcımızı kaşık yardımı ile alıp yufkamıza ekleyelim ve yufkalarımızı dikdörtgen şeklinde saralım uçlarını açılmaması için su ile ıslatalım,
Kızartmak için tavada sıvı yağı kızdıralım ardından böreklerimizi önce çırpılmış yumurtaya daha sonra ise galeta ununa bulayalım ve kızartalım
Sıcak olarak servis edelim Afiyet Olsun
*250 gr Pastırma ( çemensiz)
*5 adet günlük yufka
*2 orta boy domates
*3 adet sivri biber
*1 adet kırmızı kapya biberi (varsa)
*200 gr kaşar
Üstü İçin:
*Galeta unu
*2 adet yumurta
*Kızartmak için sıvı yağ
Paçanga Böreği Nasıl Yapılır Yapılışı Öncelikle yufkalarımızı dört eşit parçaya bölelim, domateslerin kabuklarını soyalım ve içinin sulu ve çekirdekli yerlerini temizleyelim, domatesleri küçük küpler halinde doğrayalım, biberleri de aynı şekilde tohumlarından ayırıp minik minik doğrayalım, kaşarımızı da rendeledikten sonra bir kaba hepsini alalım ve üzerine pastırmaları elimizle parçalayarak ekleyelim
Ve bunları kaşık ile iyice harmanlayalım pastırma tuzludur ama siz isteğinize göre tuz ilave edebilirsiniz
Harcımızı kaşık yardımı ile alıp yufkamıza ekleyelim ve yufkalarımızı dikdörtgen şeklinde saralım uçlarını açılmaması için su ile ıslatalım,
Kızartmak için tavada sıvı yağı kızdıralım ardından böreklerimizi önce çırpılmış yumurtaya daha sonra ise galeta ununa bulayalım ve kızartalım
Sıcak olarak servis edelim Afiyet Olsun