Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paça Tadında Et Çorbası

Paça Tadında Et Çorbası
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
paca-tadinda-et-corbasi-4.jpg

Paça Tadında Et Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 100 gram kuşbaşı et
  • 1 havuç
  • Yarım soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 9 su bardağı haşlanmış etin suyu (Yetmezse su ekleye bilirsiniz)
  • Yarım et bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı pirinç
Sosu:
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta (İsteğe bağlı)

Paça Tadında Et Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Evvel etimizi 1 saat güzelce haşlıyoruz.
  2. Sonra eti bir tabağa alıyoruz.
  3. Pişirme tenceremize rendelenmiş havuç ve küçük doğranmış soğanımızı tereyağda öldürdükten sonra et suyunu ekliyoruz.
  4. Et suyu kaynayana kadar kenarda sosun tüm gerecini bir kabda karıştırıyoruz ( limonun suyunu da sıkıyoruz).
  5. Kaynamış et suyundan 2 kepçe sosumuza ekleyerek karıştırdıktan sonra azar azar çorbamıza ekliyoruz.
  6. 10 dakika durmadan karışdırıyoruz ve pirincimizi de ekleyerek kısık ateşde pirinç büsbütün pişene kadar pişiriyoruz.
  7. Pirinçler yumuşayınca tuz, karabiber, pulbiber ve nanesini ekliyoruz.
  8. 10 dakika daha birlikte pişirerek altını kapatıyoruz. İnanılmaz lezzetli oldu bu kadarını beklemiyordum bile:).
 
858,505Konular
982,720Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt