
Paça Tadında Et Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram kuşbaşı et
- 1 havuç
- Yarım soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 9 su bardağı haşlanmış etin suyu (Yetmezse su ekleye bilirsiniz)
- Yarım et bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı pirinç
- 2 diş sarımsak
- 1 limon suyu
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta (İsteğe bağlı)
Paça Tadında Et Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvel etimizi 1 saat güzelce haşlıyoruz.
- Sonra eti bir tabağa alıyoruz.
- Pişirme tenceremize rendelenmiş havuç ve küçük doğranmış soğanımızı tereyağda öldürdükten sonra et suyunu ekliyoruz.
- Et suyu kaynayana kadar kenarda sosun tüm gerecini bir kabda karıştırıyoruz ( limonun suyunu da sıkıyoruz).
- Kaynamış et suyundan 2 kepçe sosumuza ekleyerek karıştırdıktan sonra azar azar çorbamıza ekliyoruz.
- 10 dakika durmadan karışdırıyoruz ve pirincimizi de ekleyerek kısık ateşde pirinç büsbütün pişene kadar pişiriyoruz.
- Pirinçler yumuşayınca tuz, karabiber, pulbiber ve nanesini ekliyoruz.
- 10 dakika daha birlikte pişirerek altını kapatıyoruz. İnanılmaz lezzetli oldu bu kadarını beklemiyordum bile
.