Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Paça Haşlama

Paça Haşlama
0
92

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
paca-haslama-6.jpg

Paça Haşlama Tanımı İçin Materyaller

  • 10 adet kuzu paça
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 adet kokteyl çeri domates (1 adet olağan domateste olabilir )
  • 6 bardak su

Paça Haşlama Tanımı Yapılışı

  1. Temizlenmiş ütülmüş paçalarımızı bir tatlı kaşığı sirke ve bir ölçü su ile 2 dk kaynatıp suyunu süzüyoruz.
  2. Bu süreç daha hijyenik olmasını sağlıyor.
  3. Düdüklü tenceremizin altına yarım çay bardağı zeytinyağı koyuyoruz .
  4. Üzerine yemeklik olacak halde bir adet büyük soğan doğruyoruz.
  5. Sonra yaydığımız soğanların üzerine paçaları hoş bir formda yerleştiriyoruz, (düzensiz bi formda atmayın).
  6. Ortasına bir yemek kaşığı salça koyuyoruz, üç diş sarımsağı da dört beş kesim yapıp içine atıyoruz.
  7. Domatesleri büyükçe doğrayarak üzerine koyuyoruz,.
  8. 6 bardak kaynar suyumuzu ortasını bozmadan kenarlardan döküyoruz.
  9. Bir tatlı kaşığı tuzu atıyoruz. (tuz biraz eksik olabilir, benim yemekte baya az geldi, ona nazaran biraz fazla atabilirsiniz).
  10. Yarım çay kaşığı karabiberi üzerine gezdirip, kapağını kapatıyoruz.
  11. Ocağımıza alıp, yüksek ateşte kaynadıktan sonra düdüğü (hava veren kısmı ) kapatıp, kısık ateşte 2 saat kadar pişiriyoruz(düdüklü ye nazaran pişme mühleti değişebilir, lakin kemiklerinden ayrılacak kadar pişmeli ).
  12. İsteğe nazaran kekik karabiber limon sarımsak ve sirke eği yaparak servis tabağına alınabilir.
Afiyet olsun.

????.
 
858,505Konular
982,683Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt