Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özel Marineli İçi Sebzeli Tavuk Rulo (Yumuşacık Lokum Gibi)

Özel Marineli İçi Sebzeli Tavuk Rulo (Yumuşacık Lokum Gibi)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ozel-marineli-ici-sebzeli-tavuk-rulo-yumusacik-lokum-gibi.jpg

Özel Marineli İçi Sebzeli Tavuk Rulo (Yumuşacık Lokum Gibi) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane tavuk göğsü
Marine için :
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
İç dolgusu :
  • 1 küçük patates
  • 1 küçük havuç
  • 1 küçük biber
  • Kaşar dilimleri ince
  • 1 küçük soğan
  • 2 tane mantar

Özel Marineli İçi Sebzeli Tavuk Rulo (Yumuşacık Lokum Gibi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavuk göğsü tezgaha alınarak orta kalınlıkta bıçakla fileto halinde kesilir. (bir tavuk göğsünden 3 modül olacak halde fileto açın ben de toplam 6- 7 tane oldu).
  2. Daha sonra tezgaha streç sinema açın. İçine bir filetoyu koyun.
  3. Üzerini streç sinema ile kapatın.
  4. Merdane ile üzerine vurarak inceltin. ( ne kadar yeterli inceltilirse hoş olur).
  5. Marine materyallerinin hepsini bir kaseye alıp çırpın.
  6. Açtığınız filetoların üzerine yemek kaşığı ile sostan döküp her yerine yaydırın.
  7. Öbür bir tabağa alın.
  8. Tüm filetoları soslayana kadar bulayın ve buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekletin.
  9. Daha sonra zerzevatları jülyen yani ince uzun doğrayın.
  10. Buzdolabında saklanan marineli tavuğun birini bir tezgaha ya da düz tabağa alın.
  11. İçine kesilen sebzelerden 2 şer adet koyun.
  12. Patates, biber, havuç, mantar, soğan formunda koyabilirsiniz.
  13. Daha sonra zerzevatları koyduğumuz yerden tutarak sıkıca rulo yapın.
  14. Rulo yaptığınız yere açılmasın diye kürdan saplayıp borcama dizin.
  15. Tüm tavuklara tıpkı süreci uygulayın.
  16. Kalan zerzevatları borcama atıp üzerine tuz dökün ben o denli pişirdim.
  17. Evvelden ısıtılan 180 derece fırında 40- 45 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt