
Özel Marineli İçi Sebzeli Tavuk Rulo (Yumuşacık Lokum Gibi) Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1.5 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 küçük patates
- 1 küçük havuç
- 1 küçük biber
- Kaşar dilimleri ince
- 1 küçük soğan
- 2 tane mantar
Özel Marineli İçi Sebzeli Tavuk Rulo (Yumuşacık Lokum Gibi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü tezgaha alınarak orta kalınlıkta bıçakla fileto halinde kesilir. (bir tavuk göğsünden 3 modül olacak halde fileto açın ben de toplam 6- 7 tane oldu).
- Daha sonra tezgaha streç sinema açın. İçine bir filetoyu koyun.
- Üzerini streç sinema ile kapatın.
- Merdane ile üzerine vurarak inceltin. ( ne kadar yeterli inceltilirse hoş olur).
- Marine materyallerinin hepsini bir kaseye alıp çırpın.
- Açtığınız filetoların üzerine yemek kaşığı ile sostan döküp her yerine yaydırın.
- Öbür bir tabağa alın.
- Tüm filetoları soslayana kadar bulayın ve buzdolabına kaldırıp 30 dakika bekletin.
- Daha sonra zerzevatları jülyen yani ince uzun doğrayın.
- Buzdolabında saklanan marineli tavuğun birini bir tezgaha ya da düz tabağa alın.
- İçine kesilen sebzelerden 2 şer adet koyun.
- Patates, biber, havuç, mantar, soğan formunda koyabilirsiniz.
- Daha sonra zerzevatları koyduğumuz yerden tutarak sıkıca rulo yapın.
- Rulo yaptığınız yere açılmasın diye kürdan saplayıp borcama dizin.
- Tüm tavuklara tıpkı süreci uygulayın.
- Kalan zerzevatları borcama atıp üzerine tuz dökün ben o denli pişirdim.
- Evvelden ısıtılan 180 derece fırında 40- 45 dakika kadar pişirin.