Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özel Davetlerinize Şık Sunumu ve Lezzeti ile Damga Vuracak 11 Davet Yemeği Tarifi

Özel Davetlerinize Şık Sunumu ve Lezzeti ile Damga Vuracak 11 Davet Yemeği Tarifi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
s-75ec342d4a05fdef4df36137216a7e031653dc47.jpg


Davet yemekleri kusursuz olsun istenir. Özel davet yemeklerine ekstra bir çaba ve özen gösterilir. Herkesin mutlu ve memnun olması için uğraşılır. Biz de sizi bu telaştan kurtardık. Dostlarla yapılan sohbetlere muhteşem lezzetleri ile taçlandıracak davet yemekleri listesi hazırladık. Defterlerinize kaydetmeyi unutmayın!


1. Bonfile Sarma Tarifi




Davet yemeklerini et yemeği ile taçlandırmayı seviyorum diyorsanız, muhteşem bir tarif vereceğiz: Bonfile sarma tarifi. 

Malzemeler

  • 500 gram bonfile

  • 3-4 yemek kaşığı garnitür

  • 3-4 adet dolmalık biber

  • 2 adet havuç

  • 2 diş sarımsak

  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 2 yemek kaşığı kaşar peyniri

  • 8 adet kültür mantarı

  • 1 adet soğan

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 1 çay kaşığı karabiber
Etleri Marine Etmek için:

  • 1 adet orta boy soğan

  • 1,5 çay bardağı süt

  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
İlk önce eti marine etmelisiniz. Soğanı rendeleyin ve süt ile karıştırın. Yağını da ilave ettikten sonra etleri marine edin. Buzdolabında bekletin. İç harcını yapmak için soğan, sarımsak, kültür mantarı ve dolmalık biberleri doğrayın. Havucu rendeleyin. Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla soğan ve sarımsağı hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Havuç, mantar ve biberleri de ekleyip pişirmeye devam edin. Salça ve baharatlarla tatlandırın. Soğumaya aldığınız iç harca kaşar peyniri ilave edip karıştırın. Marine ettiğiniz etlere hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Kürdan yardımıyla uç kısmından tutturun. Yağsız tavada etleri kızartın. Dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz.

2. Krep Kanepe Tarifi



Yılbaşı sofrası ya da arkadaş toplantılarınıza yakışacak aperatif tarifi: Krep kanepe. Tül gibi ince kreplerle yapılmış lezzet. 

Malzemeler

Krep Hamuru için:

  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı su

  • 1/2 su bardağı süt

  • 5 yemek kaşığı un

  • Yarım yemek kaşığı ayçiçeği yağı

  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:

  • 150 gram labne peyniri

  • 1-2 adet domates

  • 1-2 adet biber

  • Kaşar peyniri
Un, süt ve suyu bir kabın içerisinde iyice çırpın. Yumurtaları ilave ederek biraz daha çırpın. Akışkan bir hamur elde ettikten sonra yanmaz tavaya sıvı yağ dökün. 1 kepçe krep hamurundan alarak krepleri yapmaya başlayın. Orta ateşte pişirin. Pişen krepleri rulo şeklinde kesin. Üzerine beyaz labne peyniri sürün. Domates, biber ve kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.

3. Parmesanlı Kabak Çubukları Tarifi



Tadı damağınızda kalacak ve 'kabak sen nelere kadirsin!' dedirtecek bir tarifle karşınızdayız: Parmesanlı kabak çubukları tarifi. 

Malzemeler

  • 4-5 adet kabak

  • 3 yemek kaşığı un

  • 2 adet yumurta

  • Yarım çay kaşığından az karabiber

  • Yarım çay kaşığı tuz

  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Parmesan Kaplaması için:

  • 1 su bardağı panko

  • Yarım tatlı kaşığı kekik

  • Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu

  • Yarım su bardağı toz parmesan peyniri
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt