iltasyazilim
FD Üye
Özdemir Asaf Egzersiz Hayatı ve Eserleri
Türk şairi ( Doğum tarihi: 11 Haziran 1923, Ankara )
( Vefat tarihi ve yeri: 28 Ocak 1981, İstanbul ) Galatasara ve Kabadaşliselerinde öğreninm gören Özdemir Asaf ( soyadı Harun'dur ), hukuk ve iktisat öğrenimini yarıda bırakarak gazetecilik, çevirmenlik yaptı Bir matbaa kurdu
Birincil şiiri Mal Varlığıi Fünun Uyanışta yayınlanan ( 1940 ) Özdemir Asaf kendisi ile ırk ve dış dünya arasındaki bağlantılar üzerine, kurduğu, düşüncenin esas alındığı, yoğun bir özgünlük içeren şiirleriyle tanınmıştır Alay ve ironiyle beslenen, mantık oyunlarına dayalı biriki dizelik şiirleri de vardır
Başlıca yapıtları
Dünya Kaçtı Gözüme (1955)
Sen Sen Sen (1956)
Bir Kapı Önünde (1957)
Yumuşaklıklar Yok (1962)
Nasılsın (1970)
Çiçekleri Yemeyin (1975)
Ben Değildim (1978)
Bugün ve Bugün (Yayımlanmamış şiirler) (1984)
Benden Sonradan Sevinç (Yayımlanmamış şiirler)
Çiçek Senfonisi (Toplu şiirler) (2008)
Sen Bana Bakma, Ben Senin Baktığın Yönde Olurum (Kendi sesinden şiirler) (2019)
Yalnızlığa Övgü (Yalnızlık Paylaşılmaz)
Etika
Yuvarlağın Köşeleri 1961
Yuvarlağın Köşeleri2 (Ölümünden sonra) (1988) Hikaye Dün Yağmur Yağacak (Ölümünden sonradan) (1987) OtokopiTest
Özdemir Asaf'ça (Ölümünden sonradan) (1988) *
Türk şairi ( Doğum tarihi: 11 Haziran 1923, Ankara )
( Vefat tarihi ve yeri: 28 Ocak 1981, İstanbul ) Galatasara ve Kabadaşliselerinde öğreninm gören Özdemir Asaf ( soyadı Harun'dur ), hukuk ve iktisat öğrenimini yarıda bırakarak gazetecilik, çevirmenlik yaptı Bir matbaa kurdu
Birincil şiiri Mal Varlığıi Fünun Uyanışta yayınlanan ( 1940 ) Özdemir Asaf kendisi ile ırk ve dış dünya arasındaki bağlantılar üzerine, kurduğu, düşüncenin esas alındığı, yoğun bir özgünlük içeren şiirleriyle tanınmıştır Alay ve ironiyle beslenen, mantık oyunlarına dayalı biriki dizelik şiirleri de vardır
Başlıca yapıtları
Dünya Kaçtı Gözüme (1955)
Sen Sen Sen (1956)
Bir Kapı Önünde (1957)
Yumuşaklıklar Yok (1962)
Nasılsın (1970)
Çiçekleri Yemeyin (1975)
Ben Değildim (1978)
Bugün ve Bugün (Yayımlanmamış şiirler) (1984)
Benden Sonradan Sevinç (Yayımlanmamış şiirler)
Çiçek Senfonisi (Toplu şiirler) (2008)
Sen Bana Bakma, Ben Senin Baktığın Yönde Olurum (Kendi sesinden şiirler) (2019)
Yalnızlığa Övgü (Yalnızlık Paylaşılmaz)
Etika
Yuvarlağın Köşeleri 1961
Yuvarlağın Köşeleri2 (Ölümünden sonra) (1988) Hikaye Dün Yağmur Yağacak (Ölümünden sonradan) (1987) OtokopiTest
Özdemir Asaf'ça (Ölümünden sonradan) (1988) *