Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek/Uygur Pilavı

Özbek/Uygur Pilavı
0
45

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
ozbek-uygur-pilavi.jpg

Özbek/Uygur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kırmızı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kimyon (toz ise 2 çay kaşığı, tane ise 1 çay kaşığı)

Özbek/Uygur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle etler kavrulmak üzere yemeğin pişirileceği tencere ısıtılır. Sıvıyağ ile birlikte etler tavada üç 5 dakika hafif tutturularak kavrulur. (bu aşamada isteye göre etler kemikli olarak da tercih edilebilir).
  2. Bu sıradan jülyen doğranan soğanlar bile kibrit çöpü büyüklüğünde doğranan havuçlar tavaya sırasıyla alınır soğanlar kendini salana kadar havuçlar da hafif sararana kadar kavrulmaya devam edilir.
  3. Üzerine bir su bardağı ilık su eklenerek tencerenin kapağı yedi 8 dakika pişmesi için kapatılır.
  4. Öncesinde iyice yıkanmış ve nişastası atılmış olarak hazırlanan pirinçler bu aşamanın sonunda eklenir üzerine üç su bardağı soğuk su eklenir dört çay kaşığı tuz iki çay kaşığı silme kimyon eklenir.
  5. Tepeleme olmayacak şekilde bir yemek kaşığı tereyağı da eklenerek karıştırılarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmek üzere tencerenin kapağı kapatılır.
  6. Pirinçler suyunu çektikten sonra pilav altüst edilerek 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.

Özbek/Uygur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt