
Özbek/Uygur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kırmızı et
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- 2 adet büyük boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, kimyon (toz ise 2 çay kaşığı, tane ise 1 çay kaşığı)
Özbek/Uygur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etler kavrulmak üzere yemeğin pişirileceği tencere ısıtılır. Sıvıyağ ile birlikte etler tavada üç 5 dakika hafif tutturularak kavrulur. (bu aşamada isteye göre etler kemikli olarak da tercih edilebilir).
- Bu sıradan jülyen doğranan soğanlar bile kibrit çöpü büyüklüğünde doğranan havuçlar tavaya sırasıyla alınır soğanlar kendini salana kadar havuçlar da hafif sararana kadar kavrulmaya devam edilir.
- Üzerine bir su bardağı ilık su eklenerek tencerenin kapağı yedi 8 dakika pişmesi için kapatılır.
- Öncesinde iyice yıkanmış ve nişastası atılmış olarak hazırlanan pirinçler bu aşamanın sonunda eklenir üzerine üç su bardağı soğuk su eklenir dört çay kaşığı tuz iki çay kaşığı silme kimyon eklenir.
- Tepeleme olmayacak şekilde bir yemek kaşığı tereyağı da eklenerek karıştırılarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte pişmek üzere tencerenin kapağı kapatılır.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra pilav altüst edilerek 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.Afiyet olsun.
Özbek/Uygur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı