Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 -300 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı su (Ben et suyu kullandım)
  • Kimyon karabiber yarım çay kaşığı
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Etinizi haşlayın. Pirincinizi yıkayıp düzgünce süzün
  2. . Soğanlarınızı yarım ay doğrayıp, kavurun. Havuçları kibrit çöpü biçiminde doğrayın ve soğanlara ekleyip, yumuşayana kadar kavurun.
  3. Haşlanmış etlerinizi ve baharatları ekleyip karıştırın. Pirincini ekleyip üzerini düzeltin karıştırmayın pirinçleri.
  4. Suyunu ekleyip, 1 baş sarımsağı ortasına yerleştirin (Et suyum tuzluydu siz ona nazaran tuz koyun)  Pilavınız piştikten sonra karıştırabilirsiniz.
  5. Pişen pilavınıza kağıt havlu örtüp kapağını kapatıp, dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç150 gram kuşbaşıYarım kase nohut1 adet havuç1 adet biberYarım soğanYarım çay bardağı şehriye Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle kuşbaşı etlerimizi pişiriyoruz. Sonrasında kavrulmuş etimize sırasıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler Yarım kiloya yakın kuşbaşı et1,5 su bardağı pirinç1 tane büyük soğan2 diş sarımsak2 tane büyük havuç30 gr kadar tereyağı4-5 yemek kaşığı zeytinyağTuz, karabiber isteğe nazaran kimyon Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle eti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı pirinç300-400 gr kuşbaşı et2 adet havuç3 yemek kaşığı tereyağı1 çay tabağı ceviz içi1 baş sarımsakTuz, karabiber Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin. O sırada eti düdüklü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler 2 adet kuru soğan1 adet havuç1 diş sarımsak1 su bardağı pirinç1 kase kavrulmuş etTuzKarabiberKimyon (İsteğe bağlı)5 yemek kaşığı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tereyağı Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencereye sıvı yağ eklenir, sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 büyük su bardağı pilavlık baldo pirinç250 gram kuzu kuşbaşı2 tane havuç1 tane soğan1 küp varsa buzluktan etsuyu (yoksa 1 et bulyon)2 yemek kaşığı tereyağıTuzYeteri kadar sıcak su Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pirincimizi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt