Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr kuşbaşı et
- 1 büyük kuru soğan
- 2 orta boy havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı et suyu
- 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncesinde et 5 bardak su ile düdüklü tencerede haşlanır.
- Küp küp doğranmış soğan yağda kavurulur. İyice yumuşayınca rendelenmiş havuç ilave edilir.
- Havuçlarda yumuşayınca haşlanmış küçük küçük kesilmiş etler eklenir 5-10 dakika kavurulur.
- Yıkanıp süzülen kuru üzümler eklenir, 1 dakika karıştırılır.
- Yıkanıp süzülen pirinçler eklenir 5 dakika daha kavurulur.
- Baharatları ve tuzu eklenir.
- Eti haşladığımız sudan 4 bardak eklenir. Et suyu eksik kalırsa su eklenip 4 bardağa tamamlanır.
- Kaynayıp biraz suyunu çekince altı kısılır. Suyunu tamamen çekince karıştırılır kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.