Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
0
52

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 300-400 gr kuşbaşı et
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay tabağı ceviz içi
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz, karabiber

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin.
  2. O sırada eti düdüklü tencerede yarım saatlik bir ön pişirme yapalım.
  3. Tereyağını pilav tenceresine alın,etleride alın ve kavurun.
  4. Akabinde kibrit formunda kestiğimiz havuçları ve ceviz içini ekleyelim.
  5. Kavurmaya devam edin, akabinde süzdüğümüz pirinci ekleyip,azcık daha kavurup, ortadan ikiye kestiğimiz sarımsağı tam ortaya koyun,kaynar suyu ekleyin.
  6. Ben göz kararı pirincin üstüne çıkacak kadar ekliyorum.
  7. Tuzu da bu basamakta ek edin, karabiberi piştikten sonra birinci beş dakika kapağını hiç açmayın,pilav göz göz olunca çok fazla olmayacak halde karıştırın.Bütün olarak koyduğumuz sarımsağı çıkarın ve demlenmeye bırakın.Afiyetle.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt