
Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pirinç
- 300-400 gr kuşbaşı et
- 2 adet havuç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay tabağı ceviz içi
- 1 baş sarımsak
- Tuz, karabiber
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci sıcak suda yirmi dakika kadar bekletin.
- O sırada eti düdüklü tencerede yarım saatlik bir ön pişirme yapalım.
- Tereyağını pilav tenceresine alın,etleride alın ve kavurun.
- Akabinde kibrit formunda kestiğimiz havuçları ve ceviz içini ekleyelim.
- Kavurmaya devam edin, akabinde süzdüğümüz pirinci ekleyip,azcık daha kavurup, ortadan ikiye kestiğimiz sarımsağı tam ortaya koyun,kaynar suyu ekleyin.
- Ben göz kararı pirincin üstüne çıkacak kadar ekliyorum.
- Tuzu da bu basamakta ek edin, karabiberi piştikten sonra birinci beş dakika kapağını hiç açmayın,pilav göz göz olunca çok fazla olmayacak halde karıştırın.Bütün olarak koyduğumuz sarımsağı çıkarın ve demlenmeye bırakın.Afiyetle.