Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
ozbek-pilavi-12.jpg

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 300 gr kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 4 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 baş sarımsak

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Düdüklüye eti ekleyip biraz sıvı yağ ile kavurdum. Üstüne sıcak su ekleyip başlanacak yumuşak olana kadar pişiriniz.
  2. Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ eklediğimiz tavaya ekleyelim ve kavuralım.
  3. Ardından külün doğranmış havucu ilave edelim renk dönüp yumuşayınca yıkanmış pirinci ilave edelim karıştıralım. 3-4 dakika kavuralım.
  4. Karabiber, tuz ilave edelim. Haşlanan etide üstüne ekleyip sıcak suyu pirinçlerin üstünü kapatacak kadar ilave edelim.
  5. Suyunu çekince pirinç üstüne sarımsak ekleyip altını kapatalım dinlenmeye bırakalım. Dinlenen pirinç servise hazır.
Özbek Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt