teknolojiuzmani
FD Üye

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 300 gr kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 4 adet küçük havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 baş sarımsak
Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Düdüklüye eti ekleyip biraz sıvı yağ ile kavurdum. Üstüne sıcak su ekleyip başlanacak yumuşak olana kadar pişiriniz.
- Yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ eklediğimiz tavaya ekleyelim ve kavuralım.
- Ardından külün doğranmış havucu ilave edelim renk dönüp yumuşayınca yıkanmış pirinci ilave edelim karıştıralım. 3-4 dakika kavuralım.
- Karabiber, tuz ilave edelim. Haşlanan etide üstüne ekleyip sıcak suyu pirinçlerin üstünü kapatacak kadar ilave edelim.
- Suyunu çekince pirinç üstüne sarımsak ekleyip altını kapatalım dinlenmeye bırakalım. Dinlenen pirinç servise hazır.