teknolojiuzmani
FD Üye

Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 100 gram dana eti
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 50 gram margarin
- Tuz karabiber
- 2,5 su bardağı sıcak su
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pirinci ıslatalım.
- Yağları tavaya alıp ısındıktan sonra jülyen doğramış etimizi ekliyoruz.
- 30 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Kavrulan etimize havucu da ekleyip 15 dakika da havuçla kavrulduktan sonra soğanlarımızı da ekliyoruz.
- Et, havuç ve soğanlar hepsi birlikte 10 dakika daha kavrulduktan sonra pirinçleri üzerine ekleyip karıştırmadan tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2, 5 su bardağı sıcak suyunu koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Demlendikten sonra geniş bir kaba çevirip sıcak servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????????.