Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
ozbek-pilavi.jpg

Özbek Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 100 gram dana eti
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram margarin
  • Tuz karabiber
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle pirinci ıslatalım.
  2. Yağları tavaya alıp ısındıktan sonra jülyen doğramış etimizi ekliyoruz.
  3. 30 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
  4. Kavrulan etimize havucu da ekleyip 15 dakika da havuçla kavrulduktan sonra soğanlarımızı da ekliyoruz.
  5. Et, havuç ve soğanlar hepsi birlikte 10 dakika daha kavrulduktan sonra pirinçleri üzerine ekleyip karıştırmadan tuz ve karabiberi de ekledikten sonra 2, 5 su bardağı sıcak suyunu koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Demlendikten sonra geniş bir kaba çevirip sıcak servis ediyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????????.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt