Özbek Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı pirinç
- 4 tane havuç
- 1 büyük uzunluk soğan
- Yarım kilo dana antrikot ya da kuzu kuşbaşı
- 1 su bardağı et suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Özbek Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci 1 saat ılık suda ıslayın. Havuçları ince uzun doğrayın. Soğanları ay halinde iri doğrayın. Eti biraz ufak doğrarsanız daha lezzetli olur.
- Etimi ben öncesinde düdüklüde pişirdim. Et suyumu ayırdım. Kuzu eti kullanırsanız kavurmak kâfi oluyor. Pilav yapacağınız geniş tencereye soğanları ve zeytinyağını ekleyin.
- Kavurun üzerine etleri ve havuçları ekleyin kavurun. Kavrulduğunda üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
- Suyunu çekince yıkadığınız pirinci ek edin. Kavurmaya devam edin. Et suyunu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pilavı 10 dakika kadar demlenmeye bırakın ve servis edin. Afiyet olsun ????????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.