iltasyazilim
FD Üye
Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo iri doğranmış yağlı kuzu kuşbaşı ( Dana, tavuk, hindi de kullanabilirsiniz )
*34 adet orta boy soğan ( Yarım ay şeklinde doğranmış olacak )
*4 su bardağı baldo pirinç
*34 adet havuç( Jülyen doğranmış )
*1 2 yemek kaşığı kuru üzüm
*Kimyon, tuz
*6 su bardağı su
*Bir baş sarımsak
*1 su bardağı haşlanmış nohut ( İsteğe bağlı)
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Yağı tencereye koyalım ve etleri alıp pişirelim Arkasından soğanları ekleyelim Soğanların rengi dönene kadar kavurun ( soğanların renginin karamelize gibi kavurmak önemli çünkü pilav rengini soğandan alıyor ) arkasından havuçları ekliyoruz yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz bu aşamada tuzunu atıyoruz 20 dakikanın sonunda 34 oranında su ekliyoruz Ardından nohut baharatları ve yaklaşık olarak 6 su bardağı su ve sarımsağı kabukları ile yarım saat orta ateşte pişiriyoruz Yarım saatin sonunda içinden sarımsağı alıp pirinçleri üzerine yayarak döküyoruz ve 7 dakika suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişiriyoruz ( bu arada sarımsağında pirincin ortasına gömün) suyunu çeken pirinçleri spatula yardımı ile tencerenin kenarından ortaya toparlayın ve spatula ile arkasını kullanarak dibe doğru delik açın buhar çıkması için sonra ters bir tabak kapatın ( dolmalarda yaptığımız gibi )tencereyi kapatalım saralım 20 dakika sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun ** İlk etleri kavurmadan önce kuyruk yağ kullanmanızı öneririm **
#food #özbekpilavı #nefisyemektarifleri #enlezzetlitarifler #muhteşemlezzet#sunum#paylaşmakguzeldir #instagram#instamutfak
*Yarım kilo iri doğranmış yağlı kuzu kuşbaşı ( Dana, tavuk, hindi de kullanabilirsiniz )
*34 adet orta boy soğan ( Yarım ay şeklinde doğranmış olacak )
*4 su bardağı baldo pirinç
*34 adet havuç( Jülyen doğranmış )
*1 2 yemek kaşığı kuru üzüm
*Kimyon, tuz
*6 su bardağı su
*Bir baş sarımsak
*1 su bardağı haşlanmış nohut ( İsteğe bağlı)
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı Yağı tencereye koyalım ve etleri alıp pişirelim Arkasından soğanları ekleyelim Soğanların rengi dönene kadar kavurun ( soğanların renginin karamelize gibi kavurmak önemli çünkü pilav rengini soğandan alıyor ) arkasından havuçları ekliyoruz yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz bu aşamada tuzunu atıyoruz 20 dakikanın sonunda 34 oranında su ekliyoruz Ardından nohut baharatları ve yaklaşık olarak 6 su bardağı su ve sarımsağı kabukları ile yarım saat orta ateşte pişiriyoruz Yarım saatin sonunda içinden sarımsağı alıp pirinçleri üzerine yayarak döküyoruz ve 7 dakika suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişiriyoruz ( bu arada sarımsağında pirincin ortasına gömün) suyunu çeken pirinçleri spatula yardımı ile tencerenin kenarından ortaya toparlayın ve spatula ile arkasını kullanarak dibe doğru delik açın buhar çıkması için sonra ters bir tabak kapatın ( dolmalarda yaptığımız gibi )tencereyi kapatalım saralım 20 dakika sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun ** İlk etleri kavurmadan önce kuyruk yağ kullanmanızı öneririm **
#food #özbekpilavı #nefisyemektarifleri #enlezzetlitarifler #muhteşemlezzet#sunum#paylaşmakguzeldir #instagram#instamutfak