Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oyunların çocuklar üzerindeki etkisi

Oyunların çocuklar üzerindeki etkisi
0
91

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Psikolog&Aile Danışmanı Merve Savaşkan ile oyun oynamanın çocuklar üzerindeki etkilerini konuştuk…
Çocuk oyuncaklarını kendisi mi seçmeli?
Her çocuğun ilgisi bambaşka oyuncaklara olabilmektedir Ailelere düşen görev ilk olarak toplumsal cinsiyet ayrımı yapmadan çocuğun istediği oyuncak türünde yardımsever olanı almasıdır Örneğin bir kız çocuğu araba sürmek istiyorsa bunu erkeksi oyuncak düşünüp kısıtlama getirmemelidir Ayrımcılığın temelinde pembemavi vardır

Her çocuk her oyuncakla oynamalıdır Fakat bu asla evinizi oyuncak dükkanına çevirin demek değildir Layık algısı kazandırılmalı hatta kendi oyuncağın kendi yapması var olan oyuncaklar bozulunca, kırılınca kendi onarması önemlidir Aileler eğitici oyun metaryellerini araştırıp çocuklara seçim hakkı verebilirler Uyarı edilmesi gereken çocuğun yaşından büyük ya da ufak yaş grubu oyuncakları seçilmemesidir

Anne baba oyuna ne dek dahil olmalı?
Anne ve babanın her gün en düşük yarım saat çocukları ile oyun oynamasını öneriyorum Oyunlarda çocuk ile anlaşmalı olarak kaide koyabilirler Olabildiğince dahil olmaları çocuğu oldukça mutlu edecektir Ara Sıra çocukların verdiği tayin veya rolü düzenli şekilde oynamaları bazen de kurallar ortak koyularak çocuğun armoni sağlaması istenebilir

Unutulmamalıdır fakat oyuna* gönülsüz şekilde dahil olan ya da bir yanlamasına diğer işlerle ilgilenen aileler çocuklarını kandıramazlar Çocuklar büyük bir alıcıdır Her halinizi anlar hisseder ve* buna karşı negatif duygular davranışlar geliştirebilir Içten ve istekli şekilde oyunlar oynanmalıdır

İlk okula başlamış çocuğun oyun saati nasıl düzenlenmeli?
Okuldan yorgun gelse de ödevleri çok olsa da oyunu çocuğun hayatından çıkaramayız Çünkü bu çocuğun ihtiyacıdır Dolayısı ile okul günleri belirli bir oyun saatti düzenlenebilir o süre içinde yalnızca oyun oynanabilir en az yarım saat, 45 dk ’yı her gün oyuna yarmak çocuğun hayatından hiçbir şey götürmez aksine birçok şey getirir

Çocuğa kendi başına oyun oynaması nasıl öğretilebilir?
Çocuğa tahsis vererek, hadi bunu tamamla bana göster gibi komutlar ile veya şuan senin oyun saattin istediğin gibi değerlendirebilirsin beni şuan yemek yapma saattim gibi mantıksal açıklamamalar yapılabilir

Lakin aile ile birlikte her çocuk oyun oynamalıdır Kendi başına oyun oynaması kadar ailesi ile oynaması da önemlidir

858,505Konular
982,753Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt