Yığınla araştırma sonucunun yıllar suren incelenmesi sonucunda sekiz sağlık kurumu guclerini birleştirerek Amerikalıları daha fazla rafine edilmemiş bitkisel yiyecek yemeye ve hayvansal kaynakh daha az yiyecek yemeye teşvik etmek icin anlaşmışlar ve 27 Temmuz 1999 tarihli Journal ofthe American Heart Association’da yeni beslenme tavsiyelerini yayımlamışlardır Bu otoriteler şunlardır: Amerikan Kalp Derneği
Beslenme Komitesi, Amerikan Kanser Topluluğu, Amerikan Pediatri Akademisi, Genclerde Kardiyovaskuler Hastalık Konseyi, Epidemyoloji ve Onleme Konseyi, Amerikan Diyet Derneği, Ulusal Sağlık Enstituleri Beslenme Araştırmaları Bolumu ve Amerikan Klinik Beslenme Topluluğu
Birlikte yayınlanan bu tavsiyeler doğru yonde dev bir adımdır Amacları, kanser ve kalp krizi de dahil olmak uzere Amerika’daki başlıca kronik hastalıklara karşı koruma sunmaktır Amerikan Kanser Topluluğu’nun başkanı Dr Abby Bloch, “Onemli olan daha cok sebze ve meyve olmak uzere farklı yiyecekler yemek ve basit şeker ve cok yağlı yiyeceklerden, ozellikle hayvansal yiyeceklerden cok az yemektir, demiştir Yıllarca suren araştırmalara dayanarak bu sağlık uzmanları, yuksek oranda doymuş yağ iceren hayvansal urunlerin kalp hastalığı, kanser, felc, diyabet, obezite ve benzeri hastalıkların başlıca sebeplerinden biri olduğu sonucuna varmışlardır Bu başlıca kronik hastalıklar her yıl 1,4 milyon Amerikalı’nın hayatına mal olmaktadır
Beslenme Komitesi, Amerikan Kanser Topluluğu, Amerikan Pediatri Akademisi, Genclerde Kardiyovaskuler Hastalık Konseyi, Epidemyoloji ve Onleme Konseyi, Amerikan Diyet Derneği, Ulusal Sağlık Enstituleri Beslenme Araştırmaları Bolumu ve Amerikan Klinik Beslenme Topluluğu
Birlikte yayınlanan bu tavsiyeler doğru yonde dev bir adımdır Amacları, kanser ve kalp krizi de dahil olmak uzere Amerika’daki başlıca kronik hastalıklara karşı koruma sunmaktır Amerikan Kanser Topluluğu’nun başkanı Dr Abby Bloch, “Onemli olan daha cok sebze ve meyve olmak uzere farklı yiyecekler yemek ve basit şeker ve cok yağlı yiyeceklerden, ozellikle hayvansal yiyeceklerden cok az yemektir, demiştir Yıllarca suren araştırmalara dayanarak bu sağlık uzmanları, yuksek oranda doymuş yağ iceren hayvansal urunlerin kalp hastalığı, kanser, felc, diyabet, obezite ve benzeri hastalıkların başlıca sebeplerinden biri olduğu sonucuna varmışlardır Bu başlıca kronik hastalıklar her yıl 1,4 milyon Amerikalı’nın hayatına mal olmaktadır