Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Otobiyografi örnekleri

Otobiyografi örnekleri
0
77

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Otobiyografi örnekleri otobiyografi örneği otobiyografi örnekleri biyografi örneği yazıları nasıl yazılır Otobiyografi; kişinin kendi hayatı ile yazılı veri verme tekniğidir Yani bir nevi buna, özgeçmiş de diyebiliriz Melek'lerim Peki otobiyografi nasıl yazılır; buyrun örneklerinden esinlenerek data sahibi olalım Melek'lerim 1549341562 1549341562 otobiyografiornekleri5c59138007f02otobiyografiornekleri5c59138007f02otobiyografiornekleri5c59138007f02 Otobiyografi; Kişinin kendi hayatını anlattığı yazıya otobiyografi denir Otobiyografide doğumdan itibaren otobiyografinin yazıldığı esas kadar yaşananlardan anlatmaya layık olanlar yazılır Edebiyat, sanat, siyaset, spor vb alanlarda ünlü bir kişi; diğer insanlarca meçhul yönlerini, başarısını nelere borçlu olduğunu ve nasıl kazandığını izah etmek nedeniyle otobiyografisini yazar Otobiyografi her ne dek öznel bir hoşgörüyle kaleme alınsa da gerçekler göz ardı edilmemelidir Misal otobiyografi CAN DÜNDAR Tek çocuktum 60'larda 6'ıncı ayın 16'sında saat 6'yı 56 geçe, 06 trafik kodlu şehirde doğdum Bu 6'lar hayat boyu peşimi bırakmadı Can Bartu'dan isim takmışlar; adımı ve tutacağım takımı seçme şansım olmadı 21 Mayıs 1963Ankara'da bir devrim günü, stüdyoda babam ve annemleDoğduğumda tüzük kabul edileli birkaç hafta olmuştu ve Menderes'in asılmasına birkaç ay vardı Anayasayı 10 yaşıma gelmeden budadılar, 30'uma varmadan Menderes'in itibarını iade ettiler * * * Haziran 1961 tarihli Cumhuriyet: Bizim evi basan selin haberi manşette Daha göbek bağımın ucu kurumadan evin önünden akan boklu akarsu taştığından bütün zıbınlarımı su baskını aldı; çıplak doğdum denilebilir Annem babam memurdu Annemin dairesinde, facit hesap makinalarıyla, DMO damgalı daktilolar aralarında büyüdüm Yanındaki yapı Tuslog'tu Birtakım kavgalı gençler üç günde bir gelip bağırır, çağırır, taşlarlardı 68 kuşağıyla orada tanıştım * * * Anaokulu yılları(1964)Usluydum Sabahtan bir koltuğun üstüne bırakırlar, akşam gelip oradan alırlardı Utanılacak kadar normaldim Hiçbir oyuncağımı kırmadım, zil çalıp kaçmadım, Ayşegül'lerimi yırtmadım Acilen onları tek tek oğlum yırtıyor Pazar'ları Ankara'da banyo günüydü Koca odun parçalarıyla baskı yanan kazanların kaynar sularında tuğla büyüklüğünde yeşil sabunları kafama yiye yiye yıkandım Babamdan fiske yemedim, fakat annem feci keseler ve vurdu mu çınlatırdı Babamla 6 yaşgünümdeLunaparkta alnıma yazısını bırakan kazanın izlerini silmeye çalışıyoruz(16061966)Ulus'ta Santral Bebe'den giyinirdim 5 yaşımda teyzem beyaz puantiyeli kırmızı gömleğimin üzerine maşrapayla su dökünce ilk kez intiharı düşündüm Sonradan vazgeçtim 6 yaşımda feci bir trafik kazası geçirdim Bir minibüs taklalar atarak geldi ve içinde bulunduğumuz Citroen'in üzerine çöktü Arabanın motoru dizlerime bindi, kafam ön cama geçti Alnıma çizili yara, felek yok, kaza kalıntısıdır * * * Handan halamla lunaparkta (23091967)Sünnet davetiyemBir yaşgünümde sünnet oldum Sünnet davetiyemin üstünde baltasıyla bir adam ve kenarda bekleyen kedi figürü vardı Maşallahyazılmış şapka giydim 35 arabalık konvoyla kısa bir Ankara turunun gerisinde Hacı Bayram'a gittik Tören Harita müdürlüğünün bahçesindeydi, fakat aksaklık işte, Haziran ortasında yağmur yağdı Neyse ancak top ve saat geldi de armağan, sevindim  

858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt