
Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta) Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram (3-4 kaşık kaymak)
- 4 yumurta
- 3 yemek kaşığı su
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Osmanlı Yumurta (Kaymaklı Yumurta) Tanımı Yapılışı
- Kaymağı yağı çıkıp kızarana kavuralım.
- Dikkat edin kaymak çabuk yanar nar üzere kızardığı an üzerine suyunu dökelim ki yanmasın.
- Tuzunu da ek edip bir kaç çevirim daha karıştıralım.
- Üzerine yumurtalarımızı koyup pişirelim.
- Ben meskende kaynattığım sütün kaymağını kullanıyorum, siz hazır kaymakta kullanabilirsiniz.
- Bir de biz yanında yeşil soğanla çok seviyoruz ???? soğanla denemenizi tavsiye ederim.