Osmanlı Usulu Balık Corbası Tarifi
Osmanlı Usulu Balık Corbası resimli tarifi
Osmanlı Usulu Balık Corbası İcin Kullanılan Malzemeler : 1 kg levrek balığı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
12 demet ince kıyılmış maydanoz
12 demet ince kıyılmış taze nane
1 yemek kaşığı tuz
12 kahve kaşığı safran
2 adet cubuk tarcın
100 ml sirke
4 adet limon suyu
8 adet yumurtanın sarısı
75 ml zeytinyağı
4 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kac Kişilik : 6
Osmanlı Usulu Balık Corbası Tarifi : Tencerede zeytinyağı kızdırılır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Sirke ve su ilave edilip kaynatılır Levrek balığı dort parcaya bolunerek kaynayan suya atılır Defne yaprağı ve kabuk tarcın ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır Balık pişince suyun icinden alınarak kılcıklarından temizlenir Balık suyu tulbentten suzdurulup tekrar ocağa alınır İnce kıyılmış maydanoz, nane safran ve tuz ilave edilir Yumurta sarısı ve limon suyu cırpılarak balık suyuna yedirilir Bir taşım kaynadıktan sonra balık parcaları ilave edilir ve servis edilir
imagesosmanliusulubalikcorbasitarifiresimli5ad4474bb6096
Osmanlı Usulu Balık Corbası resimli tarifi
Osmanlı Usulu Balık Corbası İcin Kullanılan Malzemeler : 1 kg levrek balığı
1 adet ince doğranmış kuru soğan
12 demet ince kıyılmış maydanoz
12 demet ince kıyılmış taze nane
1 yemek kaşığı tuz
12 kahve kaşığı safran
2 adet cubuk tarcın
100 ml sirke
4 adet limon suyu
8 adet yumurtanın sarısı
75 ml zeytinyağı
4 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kac Kişilik : 6
Osmanlı Usulu Balık Corbası Tarifi : Tencerede zeytinyağı kızdırılır, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Sirke ve su ilave edilip kaynatılır Levrek balığı dort parcaya bolunerek kaynayan suya atılır Defne yaprağı ve kabuk tarcın ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır Balık pişince suyun icinden alınarak kılcıklarından temizlenir Balık suyu tulbentten suzdurulup tekrar ocağa alınır İnce kıyılmış maydanoz, nane safran ve tuz ilave edilir Yumurta sarısı ve limon suyu cırpılarak balık suyuna yedirilir Bir taşım kaynadıktan sonra balık parcaları ilave edilir ve servis edilir
imagesosmanliusulubalikcorbasitarifiresimli5ad4474bb6096