
Osmanlı Saray Mutfağından - Havuç Patlıcan Ve Kuru Üzüm Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 2 adetbhavuç
- 1 adet patlıcan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet soğan
- 3 adet defne yaprağı
- 2 adet domates
- Tuz, karabiber, kimyon
- Bir avuç kuru üzüm
- Zeytin yağı
Osmanlı Saray Mutfağından - Havuç Patlıcan Ve Kuru Üzüm Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet soğanı ve iki diş sarımsağı soyun ve iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kısık ateşte karıştırın.
- Domatesleri soyup rendeleyin ve ekleyin.
- 2 kaşık salça (domates) ekleyin.
- Kaynatma suyu hazırlayın.
- Havuç ve patlıcanın kabuklarını soyup birebir büyüklükte doğrayın (patlıcan çok küçük olmayacağı için hacmini korumalısınız).
- En fazla 2 bardak kaynar su ek edin, aksi takdirde sebzelerin hududuna kadar.
- Tuz, karabiber, kimyon ekleyin.
- Her şeyi karıştırın ve kısık ateşte pişirin.
- 2 yahut üç dakika sonra tatlı ve tuzlu bir karışım elde etmek için kurutulmuş nedenleri ekleyin.
- Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın.
- Defne yapraklarını çıkarın.
- 1 saatten fazla yahut daha az dinlenmeye bırakın.