Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Osmanlı Saray Mutfağından – Havuç Patlıcan Ve Kuru Üzüm Yemeği

Osmanlı Saray Mutfağından – Havuç Patlıcan Ve Kuru Üzüm Yemeği
0
67

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
osmanli-saray-mutfagindan-havuc-patlican-ve-kuru-uzum-yemegi.jpg

Osmanlı Saray Mutfağından - Havuç Patlıcan Ve Kuru Üzüm Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adetbhavuç
  • 1 adet patlıcan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 3 adet defne yaprağı
  • 2 adet domates
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Bir avuç kuru üzüm
  • Zeytin yağı

Osmanlı Saray Mutfağından - Havuç Patlıcan Ve Kuru Üzüm Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. 2 adet soğanı ve iki diş sarımsağı soyun ve iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kısık ateşte karıştırın.
  2. Domatesleri soyup rendeleyin ve ekleyin.
  3.  2 kaşık salça (domates) ekleyin.
  4. Kaynatma suyu hazırlayın.
  5. Havuç ve patlıcanın kabuklarını soyup birebir büyüklükte doğrayın (patlıcan çok küçük olmayacağı için hacmini korumalısınız).
  6. En fazla 2 bardak kaynar su ek edin, aksi takdirde sebzelerin hududuna kadar.
  7. Tuz, karabiber, kimyon ekleyin.
  8. Her şeyi karıştırın ve kısık ateşte pişirin.
  9. 2 yahut üç dakika sonra tatlı ve tuzlu bir karışım elde etmek için kurutulmuş nedenleri ekleyin.
  10. Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatın.
  11. Defne yapraklarını çıkarın.
  12. 1 saatten fazla yahut daha az dinlenmeye bırakın.
Osmanlı Saray Mutfağından - Havuç Patlıcan Ve Kuru Üzüm Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt