osmaniye yemek kulturu hakkında bilgi verirmisiniz
Cevap: osmaniye yemek kulturu hakkında bilgi lutfen
Osmaniye mutfağının en onemli malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yoresel yemeklerin coğu bulgur ile yapılır; icli kofte, mercimek koftesi, ciğ kofte, kısır, sarmaici, bulgur pilavı, batırık gibi Diğer belli başlı yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, ciccice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yuksuk corbası, malota corbası, tarhana corbası, mevsim itibariyle ceşitli sebze yemekleri ve etli kombedir Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kombe ve pekmezli yapılır
Cevap: osmaniye yemek kulturu hakkında bilgi lutfen
Osmaniye mutfağının en onemli malzemesi bulgurdur Bu bakımdan yoresel yemeklerin coğu bulgur ile yapılır; icli kofte, mercimek koftesi, ciğ kofte, kısır, sarmaici, bulgur pilavı, batırık gibi Diğer belli başlı yemekler ise; tirşik (pancar), toğga, ciccice (domatesli pilav), kuru fasulye, nohut yemekleri, lahana sarması, patlıcan dolması, yuksuk corbası, malota corbası, tarhana corbası, mevsim itibariyle ceşitli sebze yemekleri ve etli kombedir Ayrıca Ramazan Bayramında kuru kombe ve pekmezli yapılır