Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Osman Kavala’dan mesaj: Üç yıldır zorla içeride tutuluyorum

Osman Kavala’dan mesaj: Üç yıldır zorla içeride tutuluyorum
0
55

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Osman%2DKavala%2Dgozaltina%2Dalininca%2DAvrupa%2Dharekete%2Dgecti%2D197135%2Ejpg

Kavala tutukluluğunun derhal sonlandırılması davetinde bulunarak, ''Üç yıldır buradayım. Zincirleme, evraksız dayanaksız belgelerle beni, gazetecileri siyasetçileri zorla içeride tutuyorlar'' dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Silivri Cezaevi'nde iş insanı Osman Kavala ve Çağdaş Hukukçular Derneği Lideri avukat Selçuk Kozağaçlı ile görüştü.

Seyahat hareketlerini organize etmekle suçlandığı davada beraat etmesine karşın tahliye edilmeyen iş insanı Osman Kavala, Silivri Cezaevinde sürmekte olan tutukluluğunun derhal sonlandırılması davetinde bulundu.

”SAVCI YÜZÜNÜ GÖRMÜŞ DEĞİLİM”

Osman Kavala, Çakırözer'e sürmekte olan davaları hakkında şu bildirileri verdi:

* Üç yıldır buradayım. Zincirleme evraklarla tutukluluğum sürdürülmeye çalışılıyor. Hakkımda açılmış üç soruşturmanın hiçbiri hukuken beni burada tutmaya yetmiyor. Bugüne kadarki tutuklama kararlarında savcı yüzü görmüş değilim. Hakimin karşısına çıktığım tek belge olan Seyahat Davası’nda beraat ettim. O bitti 15 Temmuz davası dediler, İkinci belgeyi çıkardılar. Ondan da yargı ıslahatı kapsamında tahliye kararı çıktı.

* Şu andaki tutukluluğumun münasebeti olan, yeni üretilen casusluk suçlamasının da içi boş. Orada da yeni bir kanıt konmadığı için bu evrak da AİHM'nin birinci iki evrak ile ilgili verdiği ihlal kararı kapsamına girmekte. Yani derhal tutukluluğumun sonlandırılması gerekli. Lakin dinleyen kim!

* Kumpas davalarında FETÖ’cüler bile usulsüzlüklerine kılıf uydurmaya, yalancı kanıt bulmaya çalışırdı. Artık bu türlü bir telaş da yok. Evraksız dayanaksız belgelerle beni, gazetecileri siyasetçileri zorla içeride tutuyorlar. Yalnızca kendi yargı sürecime baktığımda ülkede hukukun niteliğinin ne kadar kötüleştiğini görmek çok üzücü.

”TEK TALEPLERİ ADİL YARGILANMAK”

Tutuklu bulunan Çağdaş Hukukçular Derneği Lideri Selçuk Kozağaçlı ile de görüşen Çakırözer, tutuklu avukatların ‘adil yargılanma’ taleplerine kulak verilmesini istedi.

Kozağaçlı, görüşmede şunları söyledi:

* Çağdaş Hukukçular Davası’nda mahkemede hiçbir biçimde adil yargılanmadık. Savunma hakkımızı kullanamadık. Şu anda belgemiz Yargıtay’da. Olağan şartlarda bu davanın kesinlikle bozulması gerekir. Kararın bozulması sürmekte olan vefat oruçlarının bitmesine olumlu tesir yapacaktır.

* Mevt orucundaki arkadaşlarımızın tek talebi bu, yani adil yargılanmak istiyoruz. Durumları tasa verici evreye geldi. Onların yaşaması için herkes üzerine düşeni yapmalı.

”NE GEREKİYORSA YAPALIM”

Milletvekili Çakırözer de 176 gündür vefat orucunda olan tutuklu avukatlar Ebru Timtik ile Aytaç Ünsal’ın yaşaması için Adalet Bakanlığı’na ve kamuoyuna davette bulundu.

Çakırözer, ”Avukatlar yalnızca adil yargılanma hakkı istediklerini söz ediyor. Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Adalet Bakanlığı’na, barolara davette bulunuyorum. Onların hayatta kalabilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır” dedi.

”KAVALA BÜYÜK BİR HUKUKSUZLUKLA KARŞI KARŞIYA”

Osman Kavala’nın AİHM kararına karşın hâlâ cezaevinde tutulmasının kabul edilemeyeceğini lisana getiren Çakırözer, şöyle konuştu:

* Osman Kavala büyük bir hukuksuzlukla karşı karşıya. Hakkında bir beraat, iki tahliye kararı var. Bunlara karşın cezaevinde tutuluyor. AİHM hakkında karar verdi. Cezaevinde tutulmaması gerektiğini söylüyor.

* Tüm bu kararlara karşın Kavala’nın hâlâ tahliye edilmemesi Türkiye’de hukuksuzluğun, adaletin ne kadar derinleştiğini gösteriyor. Milletlerarası hukuka karşı bu dirence son verilmeli.

858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt