Oruk ıclı kofte oruk köftesi oruk köfte hatay tarifi hatay içli köfte nasıl yapılır tarifi ıhatay mutfagındanı ıı ıdıs malzemesı:ı * 1 kg ınce bulgur * yarım kg koftelık et * 1 su bardagı un (olmasa da olur) * 1 cay kasıgı kımyon * 1 cay kasıgı karabıber * 1 yemek kasıgı bıber salcası ııc malzeme:ı ıı * yarım kg kıyma * 1 buyuk sogan * yarım su bardagı ırı kıyılmıs cevız (arzuya gore)(olmasada olur) * yarım cay bardagı zeytınyagı * 1 cay kasıgı karabıber * tuz id bulgurumuzu genısce bır tepsıye alarak sıcak suyla ıslatıyoruz ve 20 dakıka değin bekletıyoruz bulguruma salcamızı ve baharatlarımızı ekleyerek cok ıyı bır sekılde yoguruyoruz, arada su ılave ederek yogurdugumuz bulgurumuz iyice yumusadımı ıkı kere cektıgımız kıymamızı ılave ederek baştan yoguruyoruz, unumuzu ılave edıyoruz ıyıce ozlesene dek yoguruyoruz dıger taraftan ıc araç gereç ıcın ayırdıgımız kıymayı bır tavada kavuruyoruz, soganı dograyıp eklıyoruz, tuzlu ve karabıberımızı ılave ederek bır ıkı defa daha cevırıp cevızlerımızı ekleyerek atesten alıyoruz ıc malzemızde hazırlanmış oluyor yogurdugumuz bulgurumuzdan yaklasık bır yumurta buyuklugu kadar parcalar alıp, parmagımızla oyuyormus gıbı yaparak uzun ıcı bos sekıl verıyoruz, ıcıne kavurdugumuz kıymalı harcımızdan koyarak ucunu duzelterek kapatıyoruz Bu sekılde hazırladıgımız oruklarımızı fırın tepsısıne dızerek ustlerını yaglıyoruz ve onceden 175 derecede ısıttıgımız fırına suruyoruz oruklarımızın ustu kızardımı fırından alıyoruz not; yagda kızartarakda yapabılırsınız nasıl arzu edersenız (tercıhımdır) bayanlar yapanlar olursa yorumlarınızı beklıyorum afıyet olsun