Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruçla İlgili Sözler

Hoş geldin! fritzhankeseb tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Oruçla İlgili Sözler
0
114

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
Oruçla İlgili Sözler Oruç ile ilgili sözler Oruç Sözleri 11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayına girmemize az kaldı Melek'lerim Biz de istedik fakat ramazan ayı öncesi sizlere ve tüm misafirlerimize hoş oruçla ilgili sözleri aktaralım İşte size oruçla ilgili sözler Melek'ler; 1549103941 1549103941 oruclailgilisozler5c5497d9fboruclailgilisozler5c5497d9fb oruclailgilisozler5c5497d9fb Her bir iyilik için on mislinden yedi yüz misline değin karşılık olabilir, ama oruç başkadır Çünkü oruç benim içindir ve onun ecrini ben vereceğim Bizim orucumuzla ehli kitabın orucu arasında sınır, sahur yemeğidir (Müslim, 6, 60) Kim iman ederek ve sevabını Allah’tan umarak ramazan orucunu tutarsa önceki günahları affedilir Ramazan’da orucunu tutup da Şevval’den de altı gün tutan kimse bütün yıl oruç tutmuş gibidir (R Salihin, 1259) Canımı elinde tutan Allah’a ant ederim ama; oruçlunun ağız kokusu, Allah katında misk kokusundan daha hoştur: Allah der ancak: Ağzı kokan şu kul şehvetini, yemesini, içmesini benim için terkediyor madem ki sırf benim için oruç tutmuş, o orucun ecrini ben veririm “islam beş üzerine yapı edilmiştir: Allahtan diğer ilah olmadığına ve Muhammedin Onun kulu ve elçisi olduguna şehadet etmek, namaz kılmak, oruç yetişmek, Kabeye haccetmek, Ramazan orucu yakalamak Tirmizi, İman 3, (2612) Oruç tutun, sağlık bulasınız Oruçlunun uykusu ibadettir Cennet’in bir kapısı var, adına “Reyyan derler, oradan ancak oruçlular girebilir Yemekten ve içmekten kesilmek oruç değildir Oruç, çirkin laf söylemekten, kötü temastan, nefsin boyunduruğundan kurtulmak ve fena hareketlerden sakınmaktır Yalanla, gıybetle zedelenmeyen oruç, fenalıklara siperdirOruçlu olan bir kimse, bir müminin karşısında dedikodu ve ona ızdırap etmedikçe, iftar edinceye değin ibadettedir  

858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt