Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orman ÜrÜnlerİ EndÜstrİsİnde Iso Standartlari Ve YÖnetİm Kalİtesİ

Orman ÜrÜnlerİ EndÜstrİsİnde Iso Standartlari Ve YÖnetİm Kalİtesİ
0
71

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Orman ÜrÜnlerİ EndÜstrİsİnde Iso Standartlari Ve Yönetim Kalİtesİ ORMAN ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİSİNDE ISO STANDARTLARI VE IDARE KALİTESİ İÇİNDEKİLER 1 ORMAN ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİSİNDE ISO STANDARTLARI VE YÖNETIM KALİTESİ 1 11Kalite Kavramının Tanımı ve Tarihsel Gelişimi 1 111 Kalite Kavramının Tanımı 1 12 Bir Kalite Sistemi Olarak ISO 9000 Serisi 5 121 ISO 9000 Nedir? 5 122 ISO 9000 Serisi 5 1221 ISO 9000 Antre ve Standardın Belli Başlı Hatları 6 14 Türkiye Orman Endüstrisi 6 141 Türkiye Orman Endüstrisi ve ISO 9000 6 132 Gümrük Birliğine Girerken 7 14 Idare Kalitesi 8 141 Yönetim Kalitesi ve ISO 9000 8 1411 Kalite Politikası 9 1412 Organizasyon 10 1413 Yönetimin Gözden Geçirilmesi 13 KAYNAKLAR 15 1 ORMAN ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİSİNDE ISO STANDARTLARI VE IDARE KALİTESİ 11Kalite Kavramının Tanımı ve Tarihsel Gelişimi 111 Kalite Kavramının Tanımı Kalite sözcüğü tatbik amacına göre öbür anlamlar açıklama edebilir Birçok kişiye göre kalite pahalı, lüks, eksik bulunur, üstün nitelikte ve güya kavramlarla benzer anlamlıdır Teknik formasyondaki kişilere kadar ise kalite standartlara intibak ile özdeştir Tek bir cümle ile açıklamak gerekirse, Kalite, istenen özelliklere uygunluktur Dikkat edilecek olursa, bu açıklama iki öğeden oluşuyor; 1 İstenen özellikler 2 Bu özelliklere uygunluk Bir mahsul veya hizmetin istenen özelliklere sahip olması tasarım kalitesi ile ilgilidir Örneğin, bir otonun otomatik ya da düz vitesli olması bir tasarım meselesidir Benzer otonun döşemesinin deri ya da plastik olması da tekrar bir tasarım konusudur Aynı şekilde, bir kol saatinin kayışı plastik, deri, çelik ya da altın olabilir Adaptasyon kalitesi ise, müşteriye sunulan ürünün belirlenmiş olan tasarıma ne değin uyduğu ile ilgilidir Yukarıda sözü edilen otomatik vitesli otonun diyelim ki 30, 60,90 ve 120 kmsaat düzeyindeki hızlarda kendiliğinden vites değiştirmesi tasarlanmış olsun Eğer üretilen tüm otolar gerçekte bu hızlarda vites değiştiriyorsa, uyarlama kalitesi mükemmeldir Değilse (adaptasyon) kalitesi düşük demektir Diğer örnekler için de performans kriterlerine uygunluk ölçütleri söz konusudur Kısaca özet çıkarmak icabında, kalite: 1 Tasarım Kalitesi 2 Uyma Kalitesi olarak iki bileşenden oluşur Oysa burada bir özelliğe dikkat edilmesi gerekir Her ne kadar uyma kalitesi sayısal olarak açıklama edilebilirse de mesela tasarıma hangi oranda uyulduğu veya üretilen ürünlerin % kaçının belirlenen normlar içinde kaldığı gibi tasarım kalitesi için sayısal bir açıklama uygulamak aynı derecede kolay değildir Mal ve hizmet üreten kuruluş açısından iki öbür şart söz konusu olabilir Bunlardan biri, tasarım özelliklerinin imalatçı kurulusun inisiyatifi dışarıya oluştuğu durumdur Mesela ürün özellikleri alıcı tarafından belirlenebilir, veya sanayi sektöründe geçerli olan normlara (Standartlara) uyma gerekebilir (Bilhassa, ara malı niteliğindeki ürünlerde belirlenmiş standartların geçerli olması fazla yaygındır) Kimi ürünlerde ise tasarımın özelliklerini kuruluş belirler Nihai tük  

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt