
Orman Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 orta boy yumurta
- 1 fiske tuz
- 3 yemek kaşığı sıcak su
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 pk vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1-1, 5 su bardağı un ( 1 kullandım cıvık olursa 1,5 a arttırabilir )
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı nişasta
- 1 vanilyalı creme ole
- 3 çay bardağı soğuk süt
- 2 tane krema sertleştirici
- 180 gram labne
- 2 yemek kaşığı dolusu ezilmiş frambuaz ve böğürtlen
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- Yarım yemek kaşığı toz şeker
- 2 kutu soğuk krema (bim ürünü en koyu krema tavsiyemdir )
- 2 paket vanilya
- 3 paket krema sertleştirici
- 150-200 gram file badem
- 250 gram frambuaz
Kek kalıbı 20 cm
Orman Meyveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kapta yumurtanın beyazlarını ( sarı hiç gelmeyecek ) 1 fiske tuz ile dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpılacak.
- Ayrı bir kapta ise yumurta sarıları yarım çay bardağı şekerle çırpılacak yavaş yavaş sıcak şu eklerken çırpılmaya devam edilecek.
- Sarılarının çırpıldığı kaba süt ve vanilin eklenecek.
- Son olarak kabartma tozu, un ve nişasta eklenerek iyice çırpılacak.
- Daha sonra ayrı kapta çırpılan beyazları söndürmeyecek şekilde bu kaba 3 defada yedirilecek.
- Tabanı yağlı kelepçeli kaba dökülüp 180 derecelik fırında kontrollü pişirilecek.
- 30-35 dk da pişti , fırına göre değişebilir 25 dkdan sonra kurdan ile kontrollü pişiriniz. Fırından çıkardığınız kekin üzerine temiz bir bez koyup 15 dk dinlenmeye bırakınız.
- Bir yandan ara kreması için crem öle tozunu krema sertleştiricisini ve sütü derin bir kaba alıp çırpınız.
- Daha sonra labne ekleyip karıştırmaya devam ediniz.
- Keki ıslatmak için ezilmiş frambuazı şekeri ve suyu iyice karıştırınız.
- Kekinizin durumuna göre ikiye ya da üçe eşit bir şekilde bölünüz.
- Kelepçeli kapta kekinizi frambuazlı böğürtlenli karışım ile ıslatarak ara kremasını sürüp meyveleri dizip kekleri diziniz.
- Son olarak krema ve krema sertleştiricisini, vanilyayı iyice çırpınız.
- Koyulaşan karışım ile pastayı kaplayınız.
- File badem ya da toz fındık ile yanlarını kaplayınız.
- Üzerine dilediğiniz şekilde süsleyiniz.
- En az 6-7 saat ya da bir gün dinlendirip limonata ile servis yapınız. Afiyet olsun!
.