
Orman Meyveli Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 1.5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 65 gram yumuşak tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 kilo quark (500 gram labne 500 gram süzme yoğurt karıştırıp kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 vanilin
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu (veya benim gibi aroması)
- 2 paket vanilinli puding tozu (Toplam 74 gr)
- 4 yumurta
- 1 su bardağı orman meyvesi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 vanilin
- Biraz suda çözülmüş 2 silme yemek kaşığı nişasta
Orman Meyveli Käsekuchen (Cheesecake) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tabanı için gereken malzemeleri bir kaba alıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Un az gelirse azar azar ekleme yapın. Hamuru bir streç folyo ile kaplayıp buz dolabında bekletiyoruz.
- Bu sırada kreması için yumurta hariç gereken tüm malzemeleri bir kaba alıp çırpıyoruz (Mikser kullanmadan)
- En son yumurtaları teker teker karıştırarak ekliyoruz.
- Tabanı için hazırladığımız hamuru bir silpat veya yağlı kağıt üzerinde kalıbımızdan biraz büyük açıyoruz.
- Tabanı yağlı kağıt ile kaplı kalıbımızın (25 cm) üzerine serip elimizle eşit bir şekilde yerleştiriyoruz ve kenarını yaklaşık 3-4 cm çıkarıyoruz.
- Hazırladığımız kremalı harcı üzerine döküp 170 dereceye önceden ısıttığımız fırında 1 saat 15 dakika pişiriyoruz. Bu aşamada fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koyarsanız cheesecake çatlama yapmaz.
- Cheesecake piştikten sonra fırının kapağını aralayıp 1 saat fırında bekletiyoruz.
- Fırından çıkan cheesecake oda ısısına geldiğinde meyveli sosunu hazırlıyoruz. Meyveleri rondodan geçirip tüm malzemeleri bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Ocağa alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
- Bu şekilde en az 3-4 saat buz dolabında dinlendiriyoruz. Afiyet olsun ????