Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orman Meyveli Fincan Tatlısı

Orman Meyveli Fincan Tatlısı
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
orman-meyveli-fincan-tatlisi.jpg

Orman Meyveli Fincan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket dr oetker orman meyveli toz puding
  • 1 kg süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket beyaz çikolata 60 gram
Beyaz Krema İçin
  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket sade toz kremşanti
Süsleme İçin
  • Hindistan cevizi
  • Çilek
  • Çikolata parçacıkları

Orman Meyveli Fincan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle kremamızı hazırlayalım tencerenin içine sütü unu nişastayı toz şekeri ekleyin ve tel çırpıcıyla karıştırın akabinde orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ocağın altını kapatın.
  2. Kremamız ılık hale gelince toz kremşantiyi ekleyin pürüzsüz kıvam alana kadar mikserle çırpın akabinde kremamızı buzdolabında soğumaya bırakın akabinde tencerenin içine toz pudingi unu toz şekeri sütü bırakıp birlikte tel çırpıcıyla çırpalım.
  3. Akabinde orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ocağın altını kapatın ve pişen tatlımızın içine beyaz çikolatayı ekleyin ve birlikte mikserle 1 dakika pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  4. Akabinde evvelce su ile ıslatılmış slikon kalıplara tatlımızı bırakalım tatlımız ılık hale gelince buzdolabında en az 5 saat bekletip düzgünce soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan tatlımızı slikon kalıplardan çıkarın ve her tarafını hindistan cevizine bulayın akabinde servis tabağına bırakın tatlımızın ortasına beyaz krema bırakıp en son üzerine dilimlenmiş çilek ve çikolata parçacıkları ile süsleyin afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt