
Orman Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 1 tane soğan
- 1-2diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kabak
- 1 adat patlıcan
- 1 adet domates
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 fincana yakın zeytinyağı
- Salça
- Toz biber
- Pul biber
- Karabiber
- 1 bardak su
- Tuz
Orman Kebabı Tanımı Yapılışı
- Evvel sıvı yağda soğan ve sarımsak birlikte sotelenir.
- Kuşbaşı etler ek edilerek sotelemeye devam edilir.
- Daha sonra sırasıyla havuç, sonra patates, kabak ve patlıcan sırayla ek edilir.
- En son domates ek edilir biraz daha kavrulunca salça ve toz biber, baharatlar ve tuz ek edilir.
- Daha sonra 1 bardak su ek edilerek kısık ateşte pişirilir. Denetim edilerek ocak kapatılır.
- Ve servise hazır.