bilgisayarci
FD Üye
Orjinal Tanımıyla Meşhur Akçaabat Köftesi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 100 gram gömlek yağı
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı trabzon ekmeği kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Orjinal Tanımıyla Meşhur Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Trabzon ekmeğini bir gün evvelden küçük küçük doğrayıp tepsiye koyun ve üzerine bir bez örterek kurutun.
- Ertesi gün rondodan geçirip un haline getirin.
- Köfte harcını hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı,gömlek yağını(ben kasaptan alırken ikisini karıştırıp çektirdim. )ve öteki materyalleri ekleyip köfte harcını yeterlice yoğuruyoruz.
- Yaklaşık on dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
- Hazır olan harcın üzerini kapatıp buzdolabında en az bir saat bekletin.
- Daha sonra dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde bezeler alıp şekillendirin.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavada isteğe bağlı çok az yağ ekleyerek artlı önlü kızartın. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.