bilgisayarci
FD Üye

Orjinal Tanımıyla Meşhur Akçaabat Köftesi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 100 gram gömlek yağı
- 4 diş sarımsak
- 1 su bardağı trabzon ekmeği kırıntısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Orjinal Tanımıyla Meşhur Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Trabzon ekmeğini bir gün evvelden küçük küçük doğrayıp tepsiye koyun ve üzerine bir bez örterek kurutun.
- Ertesi gün rondodan geçirip un haline getirin.
- Köfte harcını hazırlamak için yoğurma kabına kıymayı,gömlek yağını(ben kasaptan alırken ikisini karıştırıp çektirdim. )ve öteki materyalleri ekleyip köfte harcını yeterlice yoğuruyoruz.
- Yaklaşık on dakika boyunca yoğurmaya devam edin.
- Hazır olan harcın üzerini kapatıp buzdolabında en az bir saat bekletin.
- Daha sonra dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde bezeler alıp şekillendirin.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavada isteğe bağlı çok az yağ ekleyerek artlı önlü kızartın. Afiyet olsun.