Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinal Tarifi İle Bafra (Samsun) Pidesi

Orjinal Tarifi İle Bafra (Samsun) Pidesi
0
66

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
orjinal-tarifi-ile-bafrasamsunpidesi.jpg

Orjinal Tarifi İle Bafra (Samsun) Pidesi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 silme çay kaşığı toz maya
  • 1 silme çay kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Orjinal Tarifi İle Bafra (Samsun) Pidesi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tezgaha unu alıp ortasını havuz gibi açıyoruz. Orta kısmına suyu mayayı ve tuzu koyup kenarlardan karıştırmaya başlayarak hamurumuzu yoğuruyoruz. Yaklaşık 7-8 dakika hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice yoğuruyoruz.
  2. Hazır olan hamuru bir kaba alıp üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Bu sırada iç harcı için kıymayı tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz (Tavaya yağ eklenmiyoruz kıymanın kendi yağı ile pişiriyoruz. Ama yine de yağ eklemek isterseniz bir yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz)
  3. Daha sonra ince doğradığımız soğanları ekleyip yumusayana kadar kavurmaya devam ediyoruz. En son tuzunu ve karabiberi atıp karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  4. Mayalanan hamuru tezgaha alıp biraz daha yoğurduktan sonra dört eşit bezeye ayırıyoruz (Daha küçük pideler isterseniz bezeleri küçük tutabilirsiniz) bezelerin üzerini temiz bir bezle kapatıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  5. Daha sonra her bezeyi hafif unlayarak uzunlamasına açıyoruz (Arada vurdurup sündürebilirsiniz) orta kısmına soğuyan iç harcından 4 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
  6. Bir uçtan başlayarak hamuru ortada birleştirip kapatıyoruz. İyice bastırarak kapatalım açılma olmasın. Yaptığımız pideleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıyoruz.
  7. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 12 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkan pidelere hemen tereyağı sürüyoruz. Pidelerimiz hazırdır sıcak tüketmenizi öneririm. Afiyet olsun.
Orjinal Tarifi İle Bafra (Samsun) Pidesi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt