
Orjinal Süzme Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı et suyu
- Tuz
- Bir fiske karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Bir tutam nane
Orjinal Süzme Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye tereyağını alın. Eriyince unu ilave edip kavurun. Mercimeği ilave edip, kısık ateşte mercimeğide kavurun.
- Et suyu. Normal su, tuz ve karabiber ekleyip, mercimekler dağılana kadar pişirin. Ocaktan alın.
- İlk sıcaklığı geçince büyük bir süzgeçi bir başka tencerenin üzerine alın. Çorbadan azar azar ekleyip kaşıkla sürterek alta pürüzsüz süzme mercimek çorbasının geçmesini sağlayın.
- Süzdükten sonra çorba koyu kıvamda ise bir miktar sıcak su ilavesiyle kıvamını açabilirsiniz.
- Servis öncesinde tereyağını eritin.
- Kırmızı biberi ve naneyi ekleyip bir iki karıştırın ocaktan alın çorbanın üzerine gezdirin. Afiyet olsun.