bilgisayarci
FD Üye
Orjinal Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket tereyağı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- Aldığı kadar un
- 4 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Fındık içi
Orjinal Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetin gereçlerini tencereye koyup şerbet kıvam alana kadar ocağımızın orta gözünde altını kısmadan kıvam alana kadar kaynatıyoruz ve kıvam alan şerbeti soğuması için kenara ocaktan alıyoruz.
- Yoğurma kabımıza un hariç tüm gereçlerimizi koyup karıştırıyoruz.
- Daha sonra denetimli bir biçimde unumuzu koyup hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Elimizle hamurumuza yuvarlak hali verip tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ortasına. Fındık içimizi koyup bastırıyoruz.
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen şekerparemizin üzerine soğuk şerbeti döküyoruz.
- Tatlımız şerbetini çektikten sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.