
Orjinal Şam Tatlısı (Osmaniye) Lezzet Garantili Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram irmik
- 1 su bardağından az eksik yoğurt
- 1 su bardağından az eksik şeker
- Yarım fincan pekmez
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 su bardağı şeker
- 4, 5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- Kavrulmuş kabukları soyulmuş tuzsuz yer fıstığı
Orjinal Şam Tatlısı (Osmaniye) Lezzet Garantili Tanımı Yapılışı
- Şeker ve yoğurtu eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Sonra yağ, pekmez, irmiği ve karbonatı karıştırıyoruz.
- Hazır olunca dolapta 30dk bekletiyoruz.
- Borcam tepsimizi tereyağ ile düzgünce yağlıyoruz sonrasında hamurumuzu tepsiye yayıyoruz (elimizi suya batırmak işimizi kolaylaştıracaktır).
- Üzerine kavrulmuş kabukları soyulmuş fıstıkları arkası gerisine yerleştirip tatlımıza uzun ince olacak biçimde dilimlerimizi çiziyoruz .Tam bıçakla kesmiyoruz .
- Tatlımızı kızarana kadar 180 derecede pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca bıçakla dilimleri kesip sonra şerbetini veriyoruz.
- Fırından çıkan sıcak olan hamura ılık şerbeti döküp 3-4 saat dinlenmeye bırakıyoruz …