Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Orjinal İri Kayseri Mantısı

Orjinal İri Kayseri Mantısı
0
72

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
orjinal-iri-kayseri-mantisi.jpg

Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay bardağı su
İç harcı için;
  • 400 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Kimyon
  • Toz biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Dilediğiniz baharatlar
  • Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Baharat

Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru yoğurup, 4 kesime ayıralım.
  2. Eşit kalınlıkta bezeleri açalım.
  3. Hazır yufkadan 2 tık kalın olsun.
  4. Kare kare kesip iç harcını koyalım fındık büyüklüğünde.
  5. Kaynayan suya mantılarımızı atalım makarna üzere haşlayalım.
  6. Daha sonra süzüp soğuması için kenara koyalım.
  7. Sosu ve yoğurdunu hazırlayalım.
  8. Soğuyan mantısı yoğurdun içine dökeyim sonra tabaklayın.
  9. Üzerine sosunu dökerek servis yapabilirsiniz.
  10. Üzerine sumak atabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un1 su bardağı (ılık)1 yumurta1 tatlı kaşığı tuz İçi için; 185 gram kıyma1 soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sosu için; 2 bardak çırpılmış yoğurt1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş2,3 yemek kaşığı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Kayseri Mantısı (Kayserili Yapar Yozgatlı Pişirir) Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kayseri mantısı1 litre su mantıları haşlamak için Sos malzemeleri 2 yemek kaşık tereyağ1 yemek kaşığı zeytinyağ1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kırmızı toz biber2 diş sarımsak1 kase yoğurt Kayseri Mantısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 yumurta1 çay bardağı su İç Harcı İçin 200 gram kıyma1 tane soğan1 çay kaşığı tuzKarabiberKimyonPulbiber Sosu İçin 3 yemek kaşığı tereyağPulbiberTatlı toz biberNane Kayseri Mantısı Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Yumuşacık Kayseri Yağ Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 yemek tabağı un1 paket maya1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı yoğurtYarım fincan sıvı yağSu İç harcı için; 250 gram kıymaToz biberTuzMaydanoz Kızartmak için; Sıvı yağ Üzerine; SalçaSarımsaklı yoğurt Yumuşacık Kayseri Yağ Mantısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Nefis Kayseri Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağı su5,5 su bardağı un İç materyali için 150 gram kıyma1 adet kuru soğanTuz1 fiske karabiber ve pul biber Sos için 1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı zeytinyağ1 tatlı kaşığı toz biber1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt