Orjinal Antep Yordamı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 6 orta uzunluk kırmızı soğan
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı beyaz susam isteğe bağlı (gaziantebin barak yöresinde konur.)
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Zeytinyağı
Orjinal Antep Adabı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıyma yağını bırakana kadar kavrularak ince ince kıydığımız soğanlar (püf noktasıdır beyaz soğan içini sulandıracağı için kırmızı soğan kadar lezzet vermez)eklenir .
- Baharat ve susamda eklenerek kavrulduktan sonra ceviz eklenir soğumaya bırakılır.
- İrmik ve ince bulgur 3 bardak sıcak su ile ıslatılır ağzı kapatılarak bekletilir.
- Dinlenince biraz suyla yoğrulduktan sonra yumurta,un baharatlar ve salça eklenerek 20 dakika kadar azar azar su ek edilerek yoğurulur.
- Ne sert ne çok yumuşak orta kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde hamur koparılarak ince halde oyulur harcı eklenerek kaptılır.
- Kızgın yağda kızartılır(çatlamaması için köftelerin üzerini geçecek kadar sıvı yağ ekeleyin). Afiyet olsun.
Orjinal Antep Adabı İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.