Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orjinal Antep Usulü İçli Köfte

Orjinal Antep Usulü İçli Köfte
0
105

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Orjinal Antep Yordamı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
İçi için;
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 6 orta uzunluk kırmızı soğan
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı beyaz susam isteğe bağlı (gaziantebin barak yöresinde konur.)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Zeytinyağı

Orjinal Antep Adabı İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kıyma yağını bırakana kadar kavrularak ince ince kıydığımız soğanlar (püf noktasıdır beyaz soğan içini sulandıracağı için kırmızı soğan kadar lezzet vermez)eklenir .
  2. Baharat ve susamda eklenerek kavrulduktan sonra ceviz eklenir soğumaya bırakılır.
  3. İrmik ve ince bulgur 3 bardak sıcak su ile ıslatılır ağzı kapatılarak bekletilir.
  4. Dinlenince biraz suyla yoğrulduktan sonra yumurta,un baharatlar ve salça eklenerek 20 dakika kadar azar azar su ek edilerek yoğurulur.
  5. Ne sert ne çok yumuşak orta kıvamlı bir hamur elde edilir.
  6. Ceviz büyüklüğünde hamur koparılarak ince halde oyulur harcı eklenerek kaptılır.
  7. Kızgın yağda kızartılır(çatlamaması için köftelerin üzerini geçecek kadar sıvı yağ ekeleyin). Afiyet olsun.
Not ;normalde Antep yolunda hamurunuda siyah yağsız et eklenir lakin ben eklemedim. Eklemeyen sayısı fazladır.

Orjinal Antep Adabı İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,772Mesajlar
33,067Kullanıcılar
efoSon üye
Üst Alt