Özgün Sandiviç Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- 4 su bardağı un
Yepyeni Sandiviç Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sandviç ekmeği üretimi için derin bir kaba 1, 5 su bardağı ılık suyu dökün.
- Suyun üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ,3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı instant maya ekleyip karıştıralım.
- 3 su bardağı un ile yoğurmaya başlayın ve akabinde hamur biraz kendini topladıktan sonra bir su bardağı un ekleyelim.
- Un yahut su eklemesi yapmıyoruz. Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml.
- Hamuru 7 8 dakika güzelce yoğuruyoruz daha sonra hamuru hiç bekletmeden 6 kesime bölüyoruz 30 dakika bekletiyoruz .
- Akabinde elimizi yağlayıp bir kesimini alıyoruz .
- Tezgah üzerinde yağ yardımıyla açıyoruz ve fotoğrafta gösterdiğin üzere poğaça formunda içi boş olacak formda kapatıyoruz .
- Yağlı kağıt serili tepsimize alıp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanma bitince üzerine fırça yardımıyla su sürüyoruz.
- 180 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Pişirme esnasında fırın tepsisinin altına boş bir ısıya güçlü kaba kaynar su koyuyoruz .
- Bir yandan kaynıyor bir yandanda da ekmeklerimiz pişiyor bu püf noktasıdır arkadaşlar ekmeğimizin daha yumuşak ve üstünün kurumasını sağlar .
- Bu tanımı ile 6 adet sandviç ekmeği elde etmiş oluruz marketten aldığınızdan farksız bir tanım olacağından emin olabilirsiniz yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.