iltasyazilim
FD Üye
Orijinal Pastane Şekerparesi Tarifi İçin Malzemeler
*22 5 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım paket margarin
*1 su bardağına yakın pudra şekeri
*1 fiske tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*2, 5 yemek kaşığı irmik
*Yarım çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım yemek kaşığı limon
*Not:Şekerpare sıcak şerbet soğuk olmalı(20 dk kadar kaynatın;sonra soğutun)
Orijinal Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına sıcaklığındaki margarin yumurta, pudra şekeri, tuz, irmik, kabartma tozu alınır, yavaş yavaş yoğrulur
Kontrollü olarak un eklemesi yapılır
Un 2 bardak ile 2 buçuk bardak arasında değişebilir Ölçüyü iyi ayarlamalısınız dinlendirdiğinizde hamur kendisini topluyor o yüzden aşırı un eklemeyin
Hamur 10 dk dinlendiririlir
Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, parçaları küçük almamızın sebebi aşırı kabarmasıdır İki el arasında iyice yuvarlatılır
Üzerine hafif bastırılır, ceviz, fındık ya da badem eklenir üzerine yumurtanın sarısı sürülür ve çatalla çizik atılır
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilirŞerbeti için tüm malzemeleri kaynatıyoruz Fırından çıkan sıcak şekerparelere soğuk şerbet dökülür
*22 5 su bardağı un
*1 yumurta
*Yarım paket margarin
*1 su bardağına yakın pudra şekeri
*1 fiske tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*2, 5 yemek kaşığı irmik
*Yarım çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*Yarım yemek kaşığı limon
*Not:Şekerpare sıcak şerbet soğuk olmalı(20 dk kadar kaynatın;sonra soğutun)
Orijinal Pastane Şekerparesi Tarifi Yapılışı Karıştırma kabına sıcaklığındaki margarin yumurta, pudra şekeri, tuz, irmik, kabartma tozu alınır, yavaş yavaş yoğrulur
Kontrollü olarak un eklemesi yapılır
Un 2 bardak ile 2 buçuk bardak arasında değişebilir Ölçüyü iyi ayarlamalısınız dinlendirdiğinizde hamur kendisini topluyor o yüzden aşırı un eklemeyin
Hamur 10 dk dinlendiririlir
Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, parçaları küçük almamızın sebebi aşırı kabarmasıdır İki el arasında iyice yuvarlatılır
Üzerine hafif bastırılır, ceviz, fındık ya da badem eklenir üzerine yumurtanın sarısı sürülür ve çatalla çizik atılır
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilirŞerbeti için tüm malzemeleri kaynatıyoruz Fırından çıkan sıcak şekerparelere soğuk şerbet dökülür