Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Orijinal Helvacı Tarifi İrmik Helvası (Şahane Lezzette)

Orijinal Helvacı Tarifi İrmik Helvası (Şahane Lezzette)
0
76

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Orijinal Helvacı Tanımı İrmik Helvası (Şahane Lezzette) İçin Malzemeler

  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ (130 ml)
  • 75 gram tereyağı
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5 su bardağı ince irmik (Su bardağı ölçüm 220 ml)
  • 1 su bardağından 2 parmak az un
  • İsteğe bağlı olarak (İnce çekim 2 yemek kaşığı antep fıstığı yada ceviz)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı soğuk süt (660 ml)
  • 1 su bardağı soğuk su (220 ml)
  • 2 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • Helvaya, sonradan eklemek için;
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi ve bardağı tamamlayacak kadar üzerine yarım bardak kaynar su

Orijinal Helvacı Tanımı İrmik Helvası (Şahane Lezzette) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbetini hazırlayalım. Büyükçe bir sürahi içine şeker su ve sütü koyup, yeterlice karıştıralım erisin kenarda beklesin. Kaynatılmayacak, soğuk ek edilecek.
  2. Daha sonra, tava içine sıvı yağı alıp ocağı ortadan birazcık yüksek ayarda açalım. Tereyağını ekleyip eritelim.
  3. Dolmalık fıstıkları katıp 2-3 tıp karıştıralım. Çabucak üzerine irmik ve unu ekleyip karıştırmayı hiç bırakmadan koyu renk alana dek kahverengiye çalana dek 15-20 dk kavuralım.
  4. Rengini alan helvayı kısık ateşe düşürelim, üzerine şerbetini dikkatle dökelim ve 3-5 çeşit karıştırıp kapak örtelim.
  5. Orta ateşe yakın ayarda, orta sıra karıştırarak 8-10 dk pişirelim. Şerbetini çekip tam yoğunlaşmaya başlamadan evvel içine 1 çay bardağı olan pekmezli su karışımını ek edelim.
  6. Tekrar 3-4 tıp karıştıralım. Eklemek istersek minik ceviz kırıkları katalım. Kısık ateşte ocakta karıştıra karıştıra 2-3 dk daha pişirip ocaktan alalım ve kapak örtelim 5 dk dinlensin.
  7. Daha sonra porsiyonluk kuplara hisse edip ister sıcak, ister ılıyınca yada soğukken ikram edebiliriz. Ağzı kapalı 3 gün buzdolabında koruma edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Orijinal Helvacı Tanımı İrmik Helvası (Şahane Lezzette) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Sütlü İrmik Helvası (Helvacı Ali) Tarifi İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağ2 su bardağı irmik1-2 avuç iri kırılmış ceviz (Tercihe bağlı) Üzerine Tahin pekmez ve kirik fındık Şerbeti için: 1,5 su bardağı seker2 su bardağı süt Sütlü İrmik Helvası (Helvacı Ali) Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Meşhur Helvacı Lezzetinde İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller Yarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı margarin yahut tereyağıYarım su bardağı un1 su bardağı irmik Şerbeti için : 1 su bardağı su1 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker İçerisine: 1 su bardağı çok yeterli çekilmiş yer fıstığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Helvacı Ali İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı sıvı yağ2 dolu yemek kaşığı tereyağı1.5 su bardağı irmik1/2 (yarım) su bardağından az fazla un Şerbeti için 3 su bardağı soğuk süt1 su bardağı soğuk su1 tepeli su bardağı toz şeker1/2 (yarım) çay bardağı pekmez üzeri kaynamış su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
İrmik Helvası (Helvacı Ali Tarifi) İçin Malzemeler 2 yemek kaşığı tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1.5 su bardağı irmikYarım su bardağı unİsteğe göre tarçın ve cevizkıvam aldıktan sonra;3 yemek kaşığı pekmez1 çay bardağı sıcak su Şerbeti için; 3 su bardağı soğuk süt1 su bardağı soğuk su2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
İrmik Helvası (Helvacı Ali tadında ) Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı 3/2 sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı1 avuç dolmalık fıstık1,5 su bardağı irmik1 su bardağı 3/2 un Şerbet için; 3 su bardağı soğuk süt1 su bardağı soğuk su1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli istemeyen azaltabilir) Son dokunuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt