
Özgün Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 100 gram margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 adet falım damla sakız
- Yada gerçek damla sakızı
Orjinal Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Yapılışı
- Evvel tencereye yağımızı alıyoruz eritiyoruz ve un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Sonra sütü ekliyoruz, topaklanmasın diye çırpmaya devam ediyoruz şekeri ekliyoruz .
- Yoğunlaşana kadar çırpıyoruz ocağı kapatıp vanilya ve damla sakızı ekliyoruz 10 dk çırpıyoruz ve kaplara boşaltıyoruz.
- Püf noktası âlâ çırpmakta afiyet olsun.