
Orijinal Cupcake Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 200 gram toz şeker
- 180 ml sıvı yağ
- 200 ml süt
- 3 adet yumurta
- 275 gram elenmiş un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao (Kullanmazsanız +2 kaşık un)
- 200 gram toz kremşanti
- 100 gram krema
- 50 gram pudra şekeri
- 50 gram labne peyniri
- 100 gram krema
- 100 gram bitter çikolata
- Süslemek için istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.
Orijinal Cupcake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Frosting için; tüm malzemeleri 2 dakika boyunca mikserin hızlı ayarında çırpın, biraz katı bir kıvamı olacak. Hazırladığınız frostingi buzdolabına dinlenmeye alın.
- Keki için; toz şeker ve sıvı yağı 2 dakika boyunca çırpın. Yumurtalardan birini ekleyip çırpın. İkinci yumurtayı ekleyip çırpın. Üçüncü yumurtayı ekleyip çırpın.
- Sütü iki üç seferde yavaş yavaş ekleyerek çırpın. Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
- Kullanacaksanız kakaoyu ekleyin. Sade yapacaksanız +2 kaşık un ilave edin.
- Hamur bölüştürücüyle hamurunuzu kapsüllere paylaştırın. Bu ölçülerle 20-25 adet cupcake çıkıyor.
- 175 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında keklerinizi pişirin.
- Dolgu için; kremayı bir tencereye alın ve krema ılıklaşana kadar karıştırın. Kesinlikle kaynatmayın.
- Ilıklaşan kremayı ocaktan alın ve kırdığınız çikolataları kremaya ekleyip eriyene kadar karıştırın.
- Pişen kekleri fırından alıp soğumaya bırakın.
- Kekleri kabak oyacağıyla ya da tatlı kaşığıyla delip boşlukları dolguyla doldurun.
- Frostingi krema torbasına alın ve keklerin üzerine sıkın.
- Dilediğiniz malzemelerle süsleyin.
- Cupcakelerinizi buzdolabına alıp en az 2 saat dinlendirin.
- Yemeden yaklaşık yarım saat önce dolaptan çıkarabilirsiniz.
- Tarif tam ölçüdür ölçülerde bir değişiklik yapmayınız.