
Örgülü Çörek Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- 5 su bardağı un
- 1 paket maya
- 1 şeker kaşığı mahlep (Konulmasa da olur)
Örgülü Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sıvı materyaller, yumurta akı ve maya çırpıcıyla düzgünce karıştırılır. Şeker eklenerek öbür gereçlerle özleşene kadar çırpılır.
- Mahlep ve azar azar un konularak yoğrulur. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilmelidir.
- Üzeri kapatılarak hamur iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık 15 cm uzunluğunda hazırlanan iki hamur, birbirine dolanır.
- Uçlarının açılmaması için uygunca sağlamlaştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında düzgünce kızarana kadar pişirilir.