
Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( Sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yaş maya
- Aldığı kadar un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam ya da çörek otu
Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kap içine maya koyup,üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ve 1. 5 su bardağı ılık su 1. 5 su bardağı süt ekleyin.
- Mayayı eliniz ile uygunca karıştırıp, eritin.
- Ardından kaba 2 adet yumurta kırın. Kalan 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 buçuk tatlı kaşığı tuz koyun.
- Daha sonra kaba unu azar azar ekleyin.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml dir.
- Hazırladığınız örgü poğaça hamurunun üzerini örtün.
- Ilık bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan örgü poğaça hamurundan cevizden biraz büyük kesimler alın. 24 beze oluşturun.Fotoğrafdaki üzere saç örgüsü biçiminde yapınız.
- Tepsiye dizdikten sonra üzerini streç sinema ile kapatıp tepsi mayası aldırın.
- Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sürüp susam atınız.
- 180° ısıtılmış fırında pişiriniz.
- Çıktıktan sonra üzerini örtüp dinlendirin.Afiyet olsun. ????????.